cervandes Napisano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Cześć. No katastrofa. Przy dużym serwisie klamki, bo się pociła - pękło mi przy wyjmowaniu ramionko od wahadełka free stroke. To jest ten element, który napiera na tłok w zależności od tego jak głęboko jest wkręcona śrubka. Wygląda o tak: Wg mojej wiedzy pasuje od M7000 również. Czy macie ktoś może jakieś klamki na złomie, gdzie ten element może być sprawny? Płacę jak za prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Ta część jest zamienna prawa/lewa strona czy dedykowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Dedykowana niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Plik pod wydruk 3D jest dostępny w internecie. Można również to wykonać samemu z jakiejś blaszki, element nie musi wyglądać dokładnie tak jak w oryginale. Kilka lat temu ten sam element połamałem w klamce M7000 i wyciąłem coś o podobnym kształcie z kawałka blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 3 godziny temu, cervandes napisał: Dedykowana niestety. To niestety nie poratuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 1 godzinę temu, leejoonidas napisał: Plik pod wydruk 3D jest dostępny w internecie. Można również to wykonać samemu z jakiejś blaszki, element nie musi wyglądać dokładnie tak jak w oryginale. Kilka lat temu ten sam element połamałem w klamce M7000 i wyciąłem coś o podobnym kształcie z kawałka blaszki. Tak, szablon za 5 dolców widziałem, ale drukarki 3d nie posiadam. Jak nie znajdę pomocy na forum, to albo zamówię u chińczyka, bo za 80pln można to kupić, albo zdecyduję się na wydruk. Tyle tylko, że nie mam żadnych doświadczeń i się zastanawiam w jakiej technologii to trzeba wydrukować, z jakiego materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Spróbuj pogadać z tym gościem. Dla mnie wydrukował kilka rzeczy. https://m.olx.pl/d/oferta/token-do-zmiany-skoku-suntour-aion-raidon-auron-durolux-CID767-IDUKJ0X.html?reason=observed_ad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavi Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 a nie szybciej kupić używaną klamkę m6/7/8000 i przełożyć 'wichajster' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 Klamka M6000 nie posiada tego docisku tłoczka, klamki Zee jeszcze posiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2023 Wtem: @leejoonidas- dzięki za polecenie zawodnika. Fajnie wyszło, bo projekt tańszy był przez promkę, na dodatek kupiliśmy jeden zamiast lewego i prawego - bo to są lustrzane części - także wystarczyło obrócić. I w ten oto sposób mam zapas wahadełek. Jakby komu było potrzebne, to służę pomocą. A w razie czego chłop z OLXa ma projekt i może drukować do upadłego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi