Paneccio Napisano 29 Czerwca 2023 Napisano 29 Czerwca 2023 Cześć, szukam roweru trekkingowego do 2500, max 3000zł. Dotychczas w oko wpadły mi romet wagant 3/4 i Kross Trans 3/4. Czy są to dobre rowery? Czy da radę znaleźć coś lepszego w tym pułapie cenowym? Jestem kompletnym laikiem i nie mam pojęcia na co zwracać uwagę poza rozmiarem ramy (184cm czyli 21 cali😅) Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Cytuj
xgrzehoox Napisano 29 Czerwca 2023 Napisano 29 Czerwca 2023 Ten wygląda dość sensownie cena/komponenty: https://allegro.pl/oferta/rower-trekking-vellberg-discover-3-0-acera-disc-21-13623008183 Czy na pewno 21"to najlepiej jednak byłoby przymierzyć Cytuj
Mihau_ Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 12 godzin temu, Paneccio napisał: wagant 3/4 i Kross Trans 3/4. Czy są to dobre rowery? Na pewno ciężkie jak...... A tak ogólnie ciężko w dzisiejszych czasach napisać o rowerze za 2500, że jest dobry, szukamy jak najmniejszego zła Dlaczego trekking? Do czego ten rower ma służyć? Może coś innego sprawdzi się lepiej Cytuj
Paneccio Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Napisano 30 Czerwca 2023 Dziękuję za zainteresowanie. Wybrałem trekking, ponieważ szukam roweru wszechstronnego. Ten rodzaj wydał mi się najlepszy ze względu na to, ze chciałbym móc nim dojechać do pracy przez miasto i jednocześnie mieć coś na wycieczki, zarówno na równe podłoże i jak i leśne scieżki. Cytuj
Paneccio Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Napisano 30 Czerwca 2023 Ale czym się kierować? Dlaczego ten ma być lepszy od trekkingowego ? Jakiś przykładowy model ? Cytuj
Paneccio Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Napisano 30 Czerwca 2023 Dzięki za polecenie modelu, jednak wersja „equipped” trochę wykracza poza budżet. (błotnik, lampka czy nóżka są dla mnie wymagane, a do dokupienie ich do standardowego modelu wymaga wiedzy, której nie posiadam) Prosiłbym o wyjaśnienia. Przekopałem internet w poszukiwaniu najlepszego rodzaju i do teraz byłem pewien ze jest to rower trekkingowy. Czy naprawdę różnica między 13kg, a 18kg roweru jest aż tak odczuwalna? Czemu cross ma być lepszy ? Cytuj
PiotrWie Napisano 30 Czerwca 2023 Napisano 30 Czerwca 2023 5 kg różnicy jest odczuwalne w jeździe. Dla niektórych też 300g ale ja nie zauważam. By dokupić błotniki, nóżkę i lampki nie trzeba jakiejś wiedzy tajemnej, kupujesz odpowiednio do rozmiaru kół, oczywiście nie lampki, te można podzielić na dwie grupy - takie dzięki którym Ciebie widać ( niezbędne) i takie w których Ty widzisz - do jazdy po ciemku np po lesie itp. Rower trekkingowy jest najlepszy na dłuższe wyprawy, z obciążeniem gdy wrzucasz na rower i tak 25 - 30 kg , wtedy różnica w wadze nie gra już takiej roli. Do opisanego przez Ciebie zastosowania rzeczywiście najlepszy jest rower crossowy na szerszych oponach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi