_klaudia_ Napisano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Proszę o podpowiedź jaki rower wybrać głównie do jazdy z psią przyczepką, ale też solo. Skłaniam się w stronę modeli crossowych, ale nie wiem, czy to właściwy wybór? Zależy mi, żeby rower dał radę nie tylko na codzienne krótkie trasy, ale też na dłuższe wyprawy z namiotem. Mam 10 letnią przerwę od jeżdżenia rowerem także przyjmę każdą wskazówkę. Mam 164cm wzrostu i ok. 50kg, będę ciągnąć za sobą 12kg psią kluchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 Przyczepka jest montowana do tylnej osi, podejdzie do każdego roweru, o to się nie martw. Skup się raczej na rozmiarze ramy odpowiedającym Twojemu wzrostowi. Plus napęd zestopniowany tak aby pociągnąć dodatkowe obciążanie (sakwy, pies, przyczepka). Zajrzyj do Decathlona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2023 (edytowane) Zacznę od https://airbike.pl/produkt/rower-crossowy-trek-dual-sport-2-gen-4-black-2023/rower-crossowy-trek-dual-sport-2-gen-4-black-2023-s Wyjątkowo lekki jak na crossa w tym budżecie z 2rz. napędem i uginaczem (ok 13kg), wcześniej wspomniany napęd 2x9 - bardzo uniwersalny z jednej strony nie zabraknie żeby mocniej przycisnąć na prostej z blatem 46T a z drugiej pozwoli jechać z dużym obciążeniem i pokonywać jakieś wzniesienia na najmniejszym blacie, hydrauliczne heble (co wcale nie jest takie oczywiste w tym budżecie), przyjmie 29" 2,10" opony, posiada wszystkie potrzebne punkty montażowe a przy tym bardzo fajna polityka gwarancyjna - u niektórych producentów to całkiem spore "ukryte koszta" mowa tutaj o wymaganych płatnych przeglądach. W przypadku Treka 2 letnia gwarancja na rower i dożywotnia gwarancja na ramę jest ważna bez obowiązku wykonywania żadnych przeglądów a to z czasem całkiem spora oszczędność. Z minusów musiała byś dołożyć ~100zł, ale tak jak pisałem o wymaganych płatnych przeglądach - ta stówka szybko się zwróci. Edit: Niebieski jest trochę tańszy. Edytowane 29 Czerwca 2023 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi