Fafor Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Cześć, Cześć, sprawa prosta. Potrzebuję uchwytu. Strasznie podoba mi się rozwiązanie quad lock ale cena powalająca. Znalazłem super tanią alternatywę Spigen Gearlock mf100 https://allegro.pl/oferta/spigen-uchwyt-rowerowy-gearlock-mf100-na-rower-9343560564 Myślę by wraz z nią dokupić jakieś tanie etui i do niego doczepić tą nakładkę by nie chodzić z nią na co dzień. Wiem, że jest dużo tych metalowych uchwytów dokręcanych ale wydają się być zbyt szpiczaste i wystające na boki. Głównie jeżdżę po utwardzonych nawierzchniach ale czasem zdarzają mi się bardziej wytrząsające trasy. Myślicie, że taki spigen da radę czy odleci wraz z większym kamieniem. Może ktoś ma jakąś alternatywę? Ten spigen bardzo konkurencyjnie wygląda za jedyne 90 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Mam takiego gearlocka od roku i sprawdza się bardzo dobrze. W terenie telefon nawet nie drgnie, nawet przy wywrotkach. Jedynie ta naklejka na telefon trochę przeszkadza na codzień więc drugie etui to dobry pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 To dobra wiadomość! A powiesz mi proszę czy używasz telefonu do np pomiaru prędkości? Chodzi możesz mieć wyświetlaną rzeczywistą prędkość na bieżąco. Oczywiście uwzględniając to, że może nie być do końca dokładna w danej sekundzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Do wskazywania prędkości mam jakiś prosty model sigmy. Telefon tylko zapisuje ślad gps. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wymiennik Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 Używałem Quadlocka i Spigena. Obecnie używa tego małżonka. Używałem telefonu jako nawigacji i żeby mieć szybki dostęp do niego celem strzelenia jakiejś szybkiej fotki (denerwuje mnie telefon w tylnej kieszonce koszulki). Telefon używałem w jeździe drogą, lasem i po górach. Rowerem rzucało niemiłosiernie i nie wyleciał. Mogę polecić oba systemy. Bardzo dobrze trzymają telefon. Nic nie lata, nie wypada, wszystko jest bardzo dobrze rozwiązane. Spigen ma jedną przewagę, że przy odrobinie sprawności można odpiąć telefon jedną ręką, jak ktoś potrzebuje szybko dostać telefon i zrobić zdjątko. Albo podczas jazdy odpiąć telefon i zrobić zdjęcie komuś zdjęcie w trakcie jazdy (wiem, że tak się nie powinno robić 🙃). Tak jak powiedział eloo drugie etui to dobry pomysł. Ja kupiłem drugie etui i dokleiłem z tyłu ten plastikowy uchwyt i użytkowałem go tylko w trakcie rowerowych wyjazdów. Zwróć uwagę, żeby tył etui był płaski bez żadnych przetłoczeń i najlepiej sztywny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafor Napisano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 To bomba. Biorę spigena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi