Skocz do zawartości

[Uchwyt] na telefon a może licznik?

Fafor

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Cześć, sprawa prosta. Potrzebuję uchwytu. Strasznie podoba mi się rozwiązanie quad lock ale cena powalająca.

Znalazłem super tanią alternatywę Spigen Gearlock mf100 https://allegro.pl/oferta/spigen-uchwyt-rowerowy-gearlock-mf100-na-rower-9343560564

Myślę by wraz z nią dokupić jakieś tanie etui i do niego doczepić tą nakładkę by nie chodzić z nią na co dzień.

Wiem, że jest dużo tych metalowych uchwytów dokręcanych ale wydają się być zbyt szpiczaste i wystające na boki.

Głównie jeżdżę po utwardzonych nawierzchniach ale czasem zdarzają mi się bardziej wytrząsające trasy.

Myślicie, że taki spigen da radę czy odleci wraz z większym kamieniem. Może ktoś ma jakąś alternatywę? Ten spigen bardzo konkurencyjnie wygląda za jedyne 90 zł.

Używałem Quadlocka i Spigena. Obecnie używa tego małżonka.

Używałem telefonu jako nawigacji i żeby mieć szybki dostęp do niego celem strzelenia jakiejś szybkiej fotki (denerwuje mnie telefon w tylnej kieszonce koszulki).

Telefon używałem w jeździe drogą, lasem i po górach. Rowerem rzucało niemiłosiernie i nie wyleciał. Mogę polecić oba systemy. Bardzo dobrze trzymają telefon. Nic nie lata, nie wypada, wszystko jest bardzo dobrze rozwiązane. Spigen ma jedną przewagę, że przy odrobinie sprawności można odpiąć telefon jedną ręką, jak ktoś potrzebuje szybko dostać telefon i zrobić zdjątko. Albo podczas jazdy odpiąć telefon i zrobić zdjęcie komuś zdjęcie w trakcie jazdy (wiem, że tak się nie powinno robić 🙃).

Tak jak powiedział eloo drugie etui to dobry pomysł. Ja kupiłem drugie etui i dokleiłem z tyłu ten plastikowy uchwyt i użytkowałem go tylko w trakcie rowerowych wyjazdów. Zwróć uwagę, żeby tył etui był płaski bez żadnych przetłoczeń i najlepiej sztywny.

• +1 pomógł 1