k0t3c3k Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Cześć, Szukam dla siebie roweru do wszystkiego (czyli wiadomo - do wszystkiego do niczego 🤣). Generalnie rower z przeznaczeniem na wycieczki - również kilkudniowe więc musi być wygodny, oraz na codzienne kulanie się po mieście (zakupy itp.) więc dobrze by było jakby był wytrzymały i praktyczny. Koniecznie z Alfine 11 (tak wiem że cieknie 😛 ale przejechałem się na takim i się zakochałem w piastach wielobiegowych). Mój budżet przemyśli każdą propozycję do powiedzmy 10 tyś. Macie jakieś ciekawe propozycje? Interesujący jest np Rose Black Lava 2 z paskiem chociaż raczej skłaniam się ku łańcuchowi z powodu ogólnej dostępności i niższej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Cytat Interesujący jest np Rose Black Lava 2 z paskiem chociaż raczej skłaniam się ku łańcuchowi z powodu ogólnej dostępności i niższej ceny. Dostępność oczywiście jest różna jednak biorąc pod uwagę żywotność to chyba wolałbym ten pasek z uwagi na brak serwisu i ciszę. Łańcuch musisz smarować więc trzeba brać pod uwagę koszt smaru/środków do czyszczenia i czas jaki na to poświęcasz Rose bardzo spoko ale ponad 15,5kg to nie jest mało Możesz zerknąć na https://www.bike-discount.de/de/cube-travel-slx-olive-n-black 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Kupić dobrego trekinga na "wycieczki" a do jazdy po mieście najtańszą kozę. Parkowanie czymkolwiek lepszym niż rower za dwiestówy na mieście to tylko proszenie się o ból głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0t3c3k Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Mihau_ napisał: Dostępność oczywiście jest różna jednak biorąc pod uwagę żywotność to chyba wolałbym ten pasek z uwagi na brak serwisu i ciszę. Łańcuch musisz smarować więc trzeba brać pod uwagę koszt smaru/środków do czyszczenia i czas jaki na to poświęcasz Rose bardzo spoko ale ponad 15,5kg to nie jest mało Możesz zerknąć na https://www.bike-discount.de/de/cube-travel-slx-olive-n-black A rama w paskowcu nie jest "słabsza", narażona na pękanie przez to że jest dzielona? Ta waga w Rose jest podana razem z blokadą na tylne koło która lekka nie jest to pewnie ze 14,8kg będzie ważył, no ale to i tak o ok 1kg więcej niż Cube którego mi wysłałeś 🙂 no ale bagażnik w Rose jest masywniejszy więc w sumie chyba nie będzie aż tak dużej różnicy. Ten Cube jest fajny ale nigdzie nie dostępny ☹️ chyba że ja nie umiem szukać. Mam taki fajny łańcuch że bez szlifierki nie da rady, a też na długo roweru samego nie zostawiam. Edytowane 26 Czerwca 2023 przez k0t3c3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi