MIFOREQ Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Cześć Od jakiegoś czasu zauważyłem terkotanie w mojej przerzutce (Sram gx eagle 12 rzedowa) i chyba zaczęło się to po jej regulacji przerzutka dziala idealnie wszystkie biegi wchodzą zrzucają się itd. Ale ciągle mam dziwny dźwięk z tyłu jakby właśnie w przerzutce tak jakby nie była wyregulowana czy coś. Dźwięk słychać tylko w miejscach gdzie jest ciszej np. W klatce schodowej albo jak wiatr nie wieje ale dalej jest a mimo wszystko wolałbym żeby go nie było ma ktoś jakieś pomysły dlaczego tak się może dziać? Może sram ma łańcuchy kierunkowe czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Nie wiem czy SRAM też to ma, ale sprawdź czy łańcuch jest dobrze przeciągnięty przez wózek przerzutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 @ChuChu jak dla mnie jest dobrze ale sam oceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Wygląda dobrze. Łańcuch masz nasmarowany? Wygląda zaskakująco sucho jak na MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 No nasmarowany dzis sproboje jeszcze raz nasmarowac bo tez nad tym myslalem sucho moze i wyglada ale z tego co mi wiadomo a czy to prawde nie wiem to powinien byc suchy na zewnatrz a to te rolki powinny byc w srodku nasmarowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 No tak powinnno być, tyle że... w teorii. Jak będziesz długo wycierał, to wyciśniesz olej z rolek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 (edytowane) @ChuChu ja go smarowalem jakos 3tyg temu bo wtedy tez robilem sobie shake z benzyna za chwile ide pojezdzic to go przesmaruje Edytowane 26 Czerwca 2023 przez MIFOREQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Dobra. Przesmarowałem suchy już na pewno nie jest i niestety... dalej to samo masz jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi