MikeSkywalker Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 10 godzin temu, Dokumosa napisał: Maczeta ma nóżki 32mm, markhor ma 30. Faktycznie, kłamczuszki na stronie Decathlonu albo mają jakieś dziwne wersje, bo tam akurat sprawdzałem wczoraj ceny. Właśnie zmierzyłem Maczetę - mam takowy w rowerze złożonym dla żony, stoi już ze dwa lata i czeka(ł) na swój czas, może zamiast go sprzedać wyciągnę widelec. Pytanie czy warto i jaka tam jest wersja, bo koło 27.5 Na spokojnie go wygrzebie. @Galvatron myślę że to nie jest zły pomysł, Yari widziałem gdzieś w dobrych pieniądzach. Teraz też sobie wypłaszczyłem Marina podnosząc go sterami tak żeby wszedł taper, więc mam <67 stopni, a tutaj zaczynałbym zabawę od 68. W jego przypadku można sobie swobodnie żonglować skokiem jakby w dobrej cenie był jakiś 150-160? I też są jakieś wersje których unikać? Wieczorem przejrzę co jest po sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Yari / Revelation skok zmieniasz kupując odpowiedni air shaft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2023 Yari/Revelation min skok to 120mm. Airshaft pod zadany skok to koszt 170-200zł więc kupuj wideł z docelowym skokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 No i czemu 120mm są najdroższe Przeszła mi przez myśl żeby postawić na 35 Gold, bo idzie go kupić najtaniej. Ale potem znowu poczytałem na jego temat, i to jest faktycznie taniocha. No nic, będę szukał Yari/Revelation jak zakup roweru dojdzie do skutku, najgorzej że potrzebuję wtedy amorka na już, żeby pojeździć coś na urlopie. A Rebie jakoś bym zaszkodził ciężkim rowerem? Bo w sumie mógłbym ją do czasu zakupu czegoś lepszego pożyczyć z innego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 Wziąłem sobie dla zabawy Aiona 35 Evo boost 140mm dla zabawy za 570zł z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2023 @MikeSkywalker jeśli masz na mysli większa masę roweru to rebie nic nie będzie. Chyba że mowa o rowerze do cięższych zastosowań jak enduro... Gold 35 nowe mogłem sciągnąć 2 tyg temu po 99EUR/szt. Nawet w tej cenie IMHO nie warto sobie tym tyłka zawracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2023 Tak, większą masę. Jazda póki co lajtowa, jak kupię to pewnie elektrycznego Talona do rekonwalescencji. Byle tanio wrócić na rower. Revelationa 150mm za 274 eurasy idzie najtaniej ściągnąć z tego co znalazłem, więc nawet shaft+modyfikacja się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 A jak w ogóle na tle RockShox wypada Maczeta? Kupiłem go za jakieś śmieszne pieniądze, kilka stówek, kusi spróbować Mańka bo nigdy nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Wersja pro to świetny amortyzator i pewnie wolałbym go od reby. Wersja comp to taki suntour raidon z lepszymi uszczelkami i rozbieralnym tłumikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Czyli bez szału, a mam na pewno ten tańszy. A Raidon w ogóle jest coś wart? To takie pytanie nieco z innej beczki pt. "najlepszy widelec 120-130 skoku do tysiaka". Pytam bo może jeszcze zreanimowałbym ten rower żony, i jeździłby tylko po lesie, i to lokalnym. To chyba tak naprawdę wybór między Markhorem, Raidonem a Judy Gold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 W dniu 27.07.2023 o 02:27, MikeSkywalker napisał: Po lekturze forum wiem już żeby odrzucić wersje inne niż Gold, A co z nim jest nie tak? podeślij jak możesz linki do tematów. Bardzo mnie kusi ten gold tym bardziej, że ma prześwit grubą oponę. W dniu 28.07.2023 o 19:32, Sobek82 napisał: Wziąłem sobie dla zabawy Aiona 35 Evo boost 140mm dla zabawy za 570zł z allegro. Doszedł już do ciebie, wszystko z nim w porządku. Widziałem tą ofertę i zastanawiam się czy z amorem wszystko ok. Czy może przyjdzie ziemniak w kartonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Gold jest okej, to Silvery mają stalowe golenie z kiepską powłoką i rdzewieją, nawet w tym temacie jest to wcześniej wspomniane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 @MikeSkywalkerDzięki za odpowiedź. właśnie przekopuję Tematy z amorami i znalazłem kilka właśnie o tym modelu. Pewnie to te miałeś na myśli. Szkoda że Suntour nie ma nic pod opone 3cale. Byłoby łatwiej coś znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 @100lar3kjutro przyjdzie z siodełkiem brooks B17S dla małżowiny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 31 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Odnośnie RS recona silver mimo tego że rdzewieje jak piszecie mam w rowerze 2 lata i jeszcze wszystko jest w porządku. Tylko tam jest zaglądane przynajmniej 2 razy w roku a nie jak dużo ludzi robi (nie wszyscy) brak przeglądu zerowego po zakupie lub dopiero jak się cos zacznie psuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi