prunt Napisano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 Mam kasetę CS-M4100 na pieście Gianta cholerawiejakiej. Zauważyłem, że na kasecie jest leciutki luz - jak złapię za dużą zębatkę, mogę nią lekko poruszać w stronę do/od koła, tak 1mm to pewnie max. Czy to jest akceptowalne? Myślałem, że może kaseta jest niedokręcona, więc stwierdziłem, że na nią spojrzę. Zdjąłem kasetę i zobaczyłem takie żłobki na bębenku: Z jednej strony są płytsze, z innej są głębsze. To normalne? Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 No przecież kaseta ci ich nie zrobiła🙃 A generalnie luz na bębenku to normalka w tanich piastach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 45 minut temu, prunt napisał: Z jednej strony są płytsze, z innej są głębsze. To normalne? Tak ma być? Niedoróba produkcyjna. Działa? Działa - to do pudła "qc-pass" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prunt Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: No przecież kaseta ci ich nie zrobiła🙃 Nie mam pojęcia, stąd pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Luz na łożyskach. Normalna rzecz. Im kaseta o większym zakresie, tym bardziej jest to wyczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi