prunt Napisano 24 Czerwca 2023 Napisano 24 Czerwca 2023 Mam kasetę CS-M4100 na pieście Gianta cholerawiejakiej. Zauważyłem, że na kasecie jest leciutki luz - jak złapię za dużą zębatkę, mogę nią lekko poruszać w stronę do/od koła, tak 1mm to pewnie max. Czy to jest akceptowalne? Myślałem, że może kaseta jest niedokręcona, więc stwierdziłem, że na nią spojrzę. Zdjąłem kasetę i zobaczyłem takie żłobki na bębenku: Z jednej strony są płytsze, z innej są głębsze. To normalne? Tak ma być? Cytuj
Mihau_ Napisano 24 Czerwca 2023 Napisano 24 Czerwca 2023 No przecież kaseta ci ich nie zrobiła🙃 A generalnie luz na bębenku to normalka w tanich piastach 1 Cytuj
uzurpator Napisano 24 Czerwca 2023 Napisano 24 Czerwca 2023 45 minut temu, prunt napisał: Z jednej strony są płytsze, z innej są głębsze. To normalne? Tak ma być? Niedoróba produkcyjna. Działa? Działa - to do pudła "qc-pass" 1 Cytuj
prunt Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Napisano 24 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Mihau_ napisał: No przecież kaseta ci ich nie zrobiła🙃 Nie mam pojęcia, stąd pytam Cytuj
Gość Napisano 25 Czerwca 2023 Napisano 25 Czerwca 2023 Luz na łożyskach. Normalna rzecz. Im kaseta o większym zakresie, tym bardziej jest to wyczuwalne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi