barys Napisano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 Szukam rowerku do 4500zł Dostałem propozycję aby kupić Canyon Stoic 2. Rower mi się podoba lecz nie znam się na częściach. Ważę 110kg i szukam coś do lasu i trochę po asfalcie jak i miasto również. Rowerek podoba mi się i również Trek lecz tam się przepłaca za nazwę na dzień dobry podobno nie warty ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svrt.smth Napisano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Stoic 2 był spoko gdy chodził ostatnio na promce za 3,4k. Przy regularnej cenie 4,4k + wysyłka z boxem 269zł + pedały wychodzi niezła suma za którą z pewnością kupisz coś lepszego. No i Stoic bardziej na traile, bikeparki itp. Mam i na asfalcie czy lekkim szutrze nie overkill tak jak możesz znaleźć tutaj na grupce opinie. Geometria typowo do latania po wertepach. Przy tej wadze patrzyłbym dokładnie w opisy co mówi producent. Bo z tego co pamiętam Canyon "zaleca" max 120kg. Edytowane 24 Czerwca 2023 przez svrt.smth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Jeszcze tak wpadł mi w oko https://airbike.pl/produkt/rower-gorski-trek-x-caliber-9/rower-gorski-trek-x-caliber-8-white-ml?gclid=Cj0KCQjwqNqkBhDlARIsAFaxvwxaNVi4qFRsBkb4vEEnp2SagOf8NVdvx9d01AZCmxKO2VbnZMtuYTUaAh1jEALw_wcB Właśnie chodzi o to że skakać wysoko czy jeździć po schodach nie będę lecz wiadomo prędkość po lesie czasami pewnie gdzieś podrzuci itd mocniej. Chcę nie połamać tego roweru po miesiącu Waga spada, a rower ma przyspieszyć to. Edytowane 24 Czerwca 2023 przez barys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Pomoże ktoś doświadczony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaskoV Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 nie jestem znawca ale ja ostanio kupilem tego czekam na dostawe cena fajna osprzet tez w porzadku możesz rzucic okiem https://prorowery.pl/pl/p/Rower-Gorski-MTB-ORBEA-ALMA-H20-/998505 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 (edytowane) Rowerek fajny tylko nie wiem jak się przekłada cena na podzespoły. Moja waga jest spora i nie wiem co kupić ,a chcę mtb. Mieszkam na wsi ,więc teren to lasy głównie będzie grane i nie wykluczam miasta dużej mierze również. https://sportano.pl/p/57160/rower-gorski-orbea-alma-h50-bialy?utm_source=google&utm_medium=free_clicks&gclid=Cj0KCQjw7uSkBhDGARIsAMCZNJsCuj-NXJjW5BSx_aMGSu07g1258LmAQ6ByHiH69aof1HIZubTDmZ0aAgrwEALw_wcB Edytowane 26 Czerwca 2023 przez barys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Ta Orbea ma wszystko co powinien mieć współczesny rower ze sztywnymi osiami boost włącznie. Tysiąc taniej kosztuje Rockrider Explorer 549 na porównywalnym osprzęcie jeśli Ci nie zależy na napisie na ramie. Chociaż jest tu równoległy wątek forumowicza, który ma wyjątkowego pecha i już w drugim czy trzecim rowerze odbieranym z Deca coś nie gra. Jednak z Decathlonem jest ten plus, że każdą reklamację bez problemu rozpatrują pozytywnie a części bez gadania wymieniają na nowe, często lepsze, z wyższej grupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Fajny rowerek już go rozważam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Nie wiem czym do tej pory jeździłeś ani jaki jest Twój styl jazdy, ale zwróć uwagę na "minikorbki" 30/32t w tych rowerach. Coby później nie było rozczarowania na asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 Nie znam się , dlatego jestem tutaj chudzinki Proszę propozycję do 4tys rowerek pod 110kg czy istnieje taki w tej cenie czy nie zabiję go swoją masą ? Podoba mi się Trek 7 gen2 czy ten rower wytrzyma las i asfalt pod tyloma kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 (Prawie) każdy wytrzyma przy umiejętnej jeździe. O ile patrzymy na tego samego Treka to on ma "mikrokorbkę" 28t jak w niektórych dziecięcych roweruch. Jeżeli to Ci odpowiada to czemu nie? Aczkolwiek pod Twoją wagę bardziej widziałbym powietrzny amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 (edytowane) To amortyzator powietrzny i jaka korba pod dużą nogę najlepiej ? Trek X-caliber 8 Też mi się wkręca Będzie szybciej jak coś zaproponujesz z odpowiednią korbą i amorem. Mi się podobają Trek Cannon też tylko odpadł z gry. Rowerek max do 4500. Edytowane 27 Czerwca 2023 przez barys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 (edytowane) Napęd dobiera się przede wszystkim pod tereny w jakich się jeździ - jak masz płasko to korba co najmniej 36t, a jak górzysto to odpowiednio mniej. Zawsze będzie jakiś kompromis przy napędach 1xx. Ja, do takiej jazdy, wolałbym np. Merida 300 Lite. Chyba, że jeździsz tempem "emeryckim" to nie ma znaczenia. Czym jeździsz/jeździłeś do tej pory? W pierwszym poście zalinkowałeś Stoic, który jest rowerem do "rąbanki" co najmniej po lesie, o czym już napisano. Podobają Ci się Trek`i, ale pytanie czy chcesz kupić odpowiedni rower do Twoich zastosowań czy ten, który Ci się podoba? Edytowane 27 Czerwca 2023 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barys Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2023 (edytowane) Tereny to ulica , miasto , ścieżki leśne np. Takie coś wystarczy pode mnie ? https://sport2002.pl/pl/p/Rower-Merida-BIG.NINE-300-Lite-Mat-BlackGlossy-Black-2023/11962?gclid=CjwKCAjwkeqkBhAnEiwA5U-uMxiIpBK1gEKjY3AMIPNLFIEULlJmQqllm3yZ_6hanBMZ8Xe7u34SVhoCxQ4QAvD_BwE Edytowane 27 Czerwca 2023 przez barys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi