macca Napisano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 (edytowane) Dzień dobry, Panowie zakupiłem sobie trekkinga Hercules tourer, koła 28 (jako drugi rower turystyczny)nic specjalnego, pomysł jest taki żeby zrobić z niego crosa, i mam zamiar wymienić sporo części. Pytanie jest takie: Chcę wymienić amortyzator teraz jest sountor 7V o skoku 40mm,planuje założyć sountor o skoku 63,myślę o kwocie do 350zł,tylko pojęcia nie mam jaki, coś ze sklepu centrum rowerowe, jaki sountor polecilibyście z trgo sklepu: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/amortyzatory-rowerowe/widelce-amortyzowane/?q=amortyzator&sort=11 oraz fotki, z tego co jest obecnie, dziękuję z góry za odpowiedź 👍 Edytowane 24 Czerwca 2023 przez macca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2023 hey, hey, doradzi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Panowie może ktoś się skusi o delikatną sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 @macca nikt Ci nie odpisuje bo ta zamiana nic nie wnosi inwestowanie w ten rower nie ma sensu😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Jw. chcesz zmienić badziewie na badziewie ale za 350 zł. Po co? Ten rower nie bardzo nadaje się do "inwestycji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 dzięki za odpowiedzi, no to lipa, czyli jak wymienie sporo rzeczy, napedy, kola, generalnie wsio, to co wychodzi na to że rama badziew? czy jak? rower udało się zakupić za 1500 zł-nowy, po wymianie komponentów na lepszej jakości rower wyjdzie ze 3500-4000,a za 4000 raczej nie kupię herculesa powiedzmy na częściach deore, tak sobie ro rozkminiam, czy błądzę? nie wiem już sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Za 4 tyś kupisz zupełnie przyzwoity rower z lżejszą ramą z hydraulicznymi hamulcami, z kasetą zamiast wolnobiegu, może z powietrznym amortyzatorem. Przerzutka to najmniej ważny komponent na tym poziomie wyposażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Inwestowanie w taki rower jest finansowo bez sensu. Baza jest po prostu na zbyt starych standardach, przecież to są rozwiązania z zeszłego wieku, a mamy 3 dekadę obecnego. A to również oznacza, że tam wszystko jest po taniości. Jeśli chcesz się z tym bawić to oczywiście możesz tylko efekt będzie niewspółmierny do tego, gdybyś od razu kupił rower za docelową kwotę. Czasami taka zabawa ma sens, ale nie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 ok,dziękuję Panowie za odpowiedzi, to trochę jestem w kropce, bo myślałem że to jest spoko sposób, no muszę przemyśleć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi