jaakko Napisano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Czołem, na obecnym rowerze jeżdżę od 4 lat, przy czym od 2 miesięcy jakoś z chwytami Ergon GP2 (z małymi rogami). Dzisiaj spotkała mnie dość martwiąca sytuacja drętwienia prawej dłoni, z naciskiem na kciuk. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Zaznaczę tylko że nic nie zmieniałem w ustawieniach pozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Wygina ci te palce na jakiś czas, kilka sekund? Może być to neurologiczne, tutaj trzeba rozgrzewkę robić. Kiedyś bodaj widziałem, że gośc polecał kilka takich ćwiczeń. Przy ścianie oprzec dłońdo zewnątrz i naciskać. Pozatym wszystko co rozluźniające jest wksazane, masaże. I pamietaj o tym że neurologicznie/nerwowo mamy skomplikowany orgtanizm i tzreba go pobudzać. Co do chwytów, nie musza być idealnie pod ciebie. Ja ostatnio pod swoimi chibami gel założyłem nowe rękawiczki rogelli, i wolałbym jechać bez nich. Wszystko musi sie sparować. Inną jeszcze kwestią jest jakie trasy pokonujesz, dłuższe krótsze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaakko Napisano 22 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Trasy to około 20-40 km. Problemem było to, że drętwienie/ ból pojawił się już na pierwszych trzech km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 (edytowane) Wymień gripy, podmien rekawiczki, wypróbuj kombinacje bez rekawiczek a nawet gripow. Jesli to określony ból, ale pierwszy raz go masz, to mozę to nie od roweru. Trudno ocenić, po sobie wiem, że zerowe dbanie o cwiczenia (punkty spustowe etc.) ma związek z takimi przypadkami. Dieta to inna sprawa, musiałbyś mieć mega deficyty. Edytowane 22 Czerwca 2023 przez iks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi