Joseline Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 Witajcie, Serwisowałem niedawno koła Shimano z piastą WH-M505. Przyszła pora na wymianę stożków. Niestety nie mogę znaleźć odpowiednich w sprzedaży. Chciałbym wymienić wszystkie, czyli przód+tyła prawy oraz lewy. Gdzie można kupić lub zamówić takie stożki? Ewentualnie, czy można by było ich zastąpić kompatybilnymi, jeżeli tak to które pasują i gdzie mozna kupić? Cytuj
RabbitHood Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 Możesz szukać po numerach części ale z tego co widzę to wszędzie po zawodach. Ewentualnie dobrać coś z podobną bieżnią - bo to ona jest najważniejsza (swoją drogą ładny wżer). Cytuj
leejoonidas Napisano 21 Czerwca 2023 Napisano 21 Czerwca 2023 Konus dobiera się pod średnicę kulek, u ciebie są kulki w rozmiarze 3/16 cala. Z piasty HB-M535 będą pasować, na Allegro jest do kupienia przednia nowa piasta za 49 pln-ów 1 Cytuj
Joseline Napisano 22 Czerwca 2023 Autor Napisano 22 Czerwca 2023 Z tego co widzę w opisach to: przód 1/16" (2x 10 szt.) czyli jeden z zasugierowanych zamienników to HB-M535 (zamówiłem już kompletną piastę z Ale) tył 1/4" (2x 9szt) - czy w tym przypadku będą pasować stożki od FH-M4050? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi