Joseline Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Witajcie, Serwisowałem niedawno koła Shimano z piastą WH-M505. Przyszła pora na wymianę stożków. Niestety nie mogę znaleźć odpowiednich w sprzedaży. Chciałbym wymienić wszystkie, czyli przód+tyła prawy oraz lewy. Gdzie można kupić lub zamówić takie stożki? Ewentualnie, czy można by było ich zastąpić kompatybilnymi, jeżeli tak to które pasują i gdzie mozna kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Możesz szukać po numerach części ale z tego co widzę to wszędzie po zawodach. Ewentualnie dobrać coś z podobną bieżnią - bo to ona jest najważniejsza (swoją drogą ładny wżer). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Konus dobiera się pod średnicę kulek, u ciebie są kulki w rozmiarze 3/16 cala. Z piasty HB-M535 będą pasować, na Allegro jest do kupienia przednia nowa piasta za 49 pln-ów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseline Napisano 22 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Z tego co widzę w opisach to: przód 1/16" (2x 10 szt.) czyli jeden z zasugierowanych zamienników to HB-M535 (zamówiłem już kompletną piastę z Ale) tył 1/4" (2x 9szt) - czy w tym przypadku będą pasować stożki od FH-M4050? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi