spidelli Napisano 1 Lipca 2023 Napisano 1 Lipca 2023 (edytowane) Mam plecak biegowy Asics, z bukłakiem. Plecaka używam bardzo rzadko, bukłaka - jeszcze rzadziej. W gravelach w zasadzie upycham wszystko w torbach na rowerze, w MTB - wolę nerkę 4 litry. Wejdą multitoole, zapięcie, telefon, zapasowa bateria do GoPro, nawet jest miejsce na bidon (ale bukłaka w tym modelu nie ma). Niemniej - mimo że MTB to dla mnie tylko urozmaicenie, bo wolę nawijać kilometry ma asfalcie - nerka jest wg mnie wygodniejsza. Żona ma taki plecak Deutera z siatką i go chwali, aczkolwiek nie używa go na rowerze lecz pieszo w górach. Osobiście plecak traktowałbym jako konieczność, a dopóki nie wystąpi - upychałbym wszystko na rowerze, w torbach. Dlatego wato też kupować dobry, lekki sprzęt ale i nie wozić nadmiaru. Np. 4 lata wożę dętkę + uszczelniacz w sprayu, Dętki jeszcze nie użyłem, uszczelniacza - dwukrotnie - raz sam i drugi raz ratowałem kogoś. Ale wolę wozić Edytowane 1 Lipca 2023 przez spidelli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi