Maciorra Napisano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 Fani motorowerów szykujcie portfele na nowe maszyny: Pinion pokazał silnik zintegrowany ze skrzynią, opcje 12 i 9 biegów... https://www.pinkbike.com/news/first-ride-pinion-e-drive-system.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 W ebike to ma duży sens, stosowanie klasycznej przerzutki do pojazdów silnikowych było aberracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Czerwca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 Do tego fajny filmik: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Swoją drogą ciekawe, czy następnym krokiem będzie skrzynia bez silnika, ale z elektroniczną zmianą biegów. O ile SRAM AXS jakoś mnie nie kręci, to taki elektronicznie sterowany Pinion... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 21 Czerwca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2023 Najlepsze w tym że jest to napęd prawie bezobsługowy i praktycznie niezużywający się. O ile cena będzie przystępna to jest przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2023 W dniu 21.06.2023 o 12:38, Maciorra napisał: Swoją drogą ciekawe, czy następnym krokiem będzie skrzynia bez silnika, ale z elektroniczną zmianą biegów. O ile SRAM AXS jakoś mnie nie kręci, to taki elektronicznie sterowany Pinion... To byłby zmieniacz gry, który by mnie zmotywował do kupna nowego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thetere Napisano 25 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2023 Cytat Swoją drogą ciekawe, czy następnym krokiem będzie skrzynia bez silnika, ale z elektroniczną zmianą biegów. O ile SRAM AXS jakoś mnie nie kręci, to taki elektronicznie sterowany Pinion... To już mają, tylko niestety do e-bików. Wystarczyłoby aby dorobili gdzieś mały slot na małe akumulatorki jak np: w DI2 i działałoby w analogach. Ale pinion to tak niszowe zjawisko, gdzie ze względu na cenę, nie będą rozwijać segmentu do analogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi