akl1926 Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Hej, doradzicie czy to dobry pomysł? Marka dość dla mnie nieznana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Nie znasz marki Author? Generalnie rower jak rower w tym budżecie. Sensowny napęd, powietrzny widelec, sensowna masa, ma wszystko co dobry cross powinien mieć. Jedyne do czego można się przyczepić to układ napędu 3x. IMO jeśli nie jeździsz po wysokich górach to tylko więcej bezsensownego wachlowania przodem. Osobiście postawiłbym na roam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Ale wiesz że ASL to linia rowerów dla kobiet ? Jeśli tak i jeśli nie zamierzasz zdobywać na rowerze górskich przełęczy to popatrz na https://www.liv-cycling.com/pl/rove-1 Jeśli to ma być jednak rower męski to tak jak napisał @Mihau_. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzbro Napisano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2023 Mam model Airline 2023, jest ok. Trochę tylko denerwuje fakt, że muszę bardzo pilnować przełożeń: Pierwszy blat z przodu - tylne przełożenia 1-4 Drugi blat z przodu - tylne przełożenia 3-8 Trzeci blat z przodu - tylne przełożenia 7-10 Jak wyjdę poza te zakresy, to od razu słychać jak łańcuch trze o przednią przerzutkę. Nie wiem czy kupiłbym ponownie z tego względu 3rz. Dziwne, że w starym rowerze na osprzęcie Tourney problem nie występował w takiej skali (mogłem jechać w ciszy na 1x6). Miałem okazję jechać na rowerach Kands. Niby "słaba" marka, a tam również taki problem z przełożeniami nie występował. Rower po 120 - 140 km oddany na serwis zerowy i jest tak samo, ale nie wiem, może Deorki tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi