sleepsheep Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Poszukuję gravela na chłopa o wzroście 200 cm. Jakie marki mają gravele z ramą XXL? Tomasz być rower rekreacyjny, nie za miliony monet - i jeśli są polscy producenci to było by super, żeby wspierać rodzimy biznes. Z góry dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Jaki masz przekrok przy tym wzroście? Żeby się nie okazało, że problemem będzie wysunięcie sztycy. Kwota którą możesz na to wydać to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sleepsheep Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Przekroku 102 cm. Kwota do 7 koła. Im mniej tym lepiej. Ale nie wiem czy w tych tańszych będzie coś takiego dużego. Wg wzoru 102x0.66= 67,32 to nie wiem czy robią gdzieś takie ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Cytat Wg wzoru 102x0.66= 67,32 to nie wiem czy robią gdzieś takie ramy. Trzeba zacząć od tego, że takie "wzory" są wzięte z dvpy. Jeśli rozmiarem ramy szosowej/przełajowej/gravelowej jest efektywna długość rury poziomej to niby dlaczego wybierać rozmiar kierując się przekrokiem? Przekrok jest ci potrzebny wyłącznie do tego żeby się na ramie nie zawiesić (co tobie generalnie nie grozi) albo żeby sztycy wystarczyło. 21 godzin temu, sleepsheep napisał: i jeśli są polscy producenci to było by super, żeby wspierać rodzimy biznes. W takim rozmiarze nie wesprzesz polskich składaczy używających chińskich ram i japońskiego osprzętu, nie przewidują sprzętu dla takich użytkowników. Trzeba szukać czegoś od większych firm. IMO nic sensowniejszego w tym budżecie nie znajdziesz https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-lapierre-crosshill-3-0-pd23686/ możesz też zerknąć na ofertę marina https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-gestalt-2-5 lub https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-nicasio-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Rozmiarówka Marina może być za mała: Ale może warto zmierzyć mimo to... A jak tam forumowe archiwum? Wydaje mi się, że był nie tak dawno wątek o rowerze dla wysokiego faceta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sleepsheep Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Dzieki za wyczerpujace info. Jesteś w stanie coś powiedzieć o rowerze TABOU GRAVO 2.0 ? Oni mają w swojej ofercie ramę 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Cytat Rozmiarówka Marina może być za mała: ett 600, wystarczy z mostkiem 110-120 Cytat Jesteś w stanie coś powiedzieć o rowerze TABOU GRAVO 2.0 ? Oni mają w swojej ofercie ramę 61 Ciężko znaleźć jakikolwiek plus tego roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2023 Może jeszcze Ridley Kanzo A w rozmiarze XL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2023 Takie coś mi się dzisiaj wyświetliło https://www.olx.pl/d/oferta/gravel-rose-backroad-al-xxl-64-cm-1x11-f-vat-CID767-IDUCKXG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jareczek Napisano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2023 Nie wiem, czy to grawel, czy wyprawowy, w każdym razie rower - Fuji Touring w rozmiarze XXXL? Stalówka w wersji mocno niezniszczalnej, na dużego faceta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi