rowerowywylew Napisano 18 Czerwca 2023 Napisano 18 Czerwca 2023 Składam twór gravelopodobny na bazie ramy od waganta (1980) (1.tak koniecznie musi to być wagant i tak wiem że jest ze stali gwoździowej ;). By przystosować go do jazdy chciałbym wsadzić do niego 2 koła 28 i do tego napęd z deore (albo czys innym) na dokręcanym haku (https://allegro.pl/oferta/hak-przerzutki-tylnej-stalowy-adapter-czarny-sp550-12120507607) z tyłu i jakąś więszą korbę z jednym blatem z przodu. Czy to jest możliwe do zrobienia i jeśli tak to czy mógłbym dać tam prostą korbę z poza grupy deore? Cytuj
Maciek.B Napisano 18 Czerwca 2023 Napisano 18 Czerwca 2023 Mozliwe jest wszystko, ale... Kiedyś postanowilem wskrzesić starą szosę (jaguara, albo huragana, nie pamietam dokladnie) W skrócie, rower w stanie oryginalnym jeździl, ale chcąc mieć to zrobione dobrze zacząłem od wymiany kół, a skończyłem na wymianie ramy. Finalnie zadowolony byłem dopiero gdy wydałem kilka tysi i z pierwotnego roweru nie zostało absolutnie nic. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi