mike78 Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Cześć Czy możecie polecić lekkie ramy rowerowe modeli rowerów crossowych o niezbyt pochylonej geometrii? To oznacza ‘potrójne cieniowanie” , i powinno odjąć kilka kilogramów z wagi. Jestem lekki, 65kg więc z wytrzymałością nie powinno być problemów. Na napisie mi nie zależy, ale nie będzie to kands na pewno. Będę szukał lekkiej używki z rynku wtórnego, gravele nie wchodzą w grę nie chcę tej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Myśle, że to raczej kwestia doboru komponentów wagi ram są bardzo zbliżone … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 oj nie, mam teraz rower ciezki jak kowadlo w porowaniu do innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Miałem kilka ram crossowych od takiej, która ważyła ~1700 gram, do takiej, która ważyła 2500 gram, teraz mam ramę, która waży 2200 i jest bazą roweru, który waży z wszystkimi kleśmentami około 12,6 kilograma (bagażnik, mocowanie torby na kierownicę, torba z narzędziami, części to odpady z innych rowerów), czyli na lżejszej ramie mogłoby być w okolicach gładkich 12 kilogramów... Ale miałbym mniej wygodną dla mnie ramę Jak chcesz znaleźć lekką ramę, to porównuj wagę rowerów na podobnym osprzęcie, podobnych gumach, chociaż czasem wychodzą takie cuda cuda, że rower A według producenta waży 12,6 kg, rower B waży 14,1 kilograma, a osprzęt mają niemal identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 dzięki, a macie pomysly na modele takich cieniowanych modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi