najssc Napisano 18 Czerwca 2023 Napisano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Witam, Tak jak w tytule. Szukam jak najlepszego gravela do 4000 złotych. Moją uwagę zwrócił Romet Boreas Lite 2023 na grupie Apexa 1x10. Samego Apexa znam, prawie kupiłem Ridleya Kanzo A na tym groupsecie tyle że 1x11, ale musiałem zrezygnować bo przesyłka przyszła uszkodzona. Rower będzie używany głównie na utwardzonych powierzchniach, ścieżkach, czasem zjazdy na szuter. Domyślam, się że do takiego zastosowania lepszy mógłby być rower crossowy, ale szczerze mówiąc im mniej przełożeń tym lepiej 😄 Nogi słabej nie mam, a i nie planuję jeździć po żadnych znaczących podjazdach. Jazda typowo rekreacyjna w okolicy 30km/h. Czasem jakieś przyspieszenia na krótkich odcinkach i tyle. Drugi i chyba ostatni z kandydatów, to Kross Esker 2.0 MS. Tutaj obawiam się trochę o samą grupę Microshifta. Mamy za to sztywne osie. Oba rowery podobają mi się wizualnie, w Romecie z tego co widziałem geometria bardziej sportowa. Cenowo praktycznie tak samo. 3700 za Rometa i Krossa. Romet dodaje dodatkowo 400 zł na akcesoria z ich strony i jest to jakiś argument, bo pogoniłbym to na OLX, obniżając cenę samego roweru o 2-2,5 stówki. Co myślicie? Edytowane 18 Czerwca 2023 przez najssc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi