guumiis Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Witam. Kupiłem rower do odrestaurowania. Nie zauważyłem że przy główce ramy na taką wgniotke. Jakby ktoś przewoził coś na rurce poziomej. Czy dać na to szpachel, nadspawać i wyszlifować? Co z tym zrobić? Taka poza tym jest w dobrym stanie, raczej posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Jeżeli rama jest lutowania to można coś kombinować.. Jak spawana to tylko szpachla oczywiście pod warunkiem, że się nie boisz że rower się „złoży”. Profil w kształcie rury jest bardzo wytrzymały do momentu gdy nie ma wgnieceń😕, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Nie wiem czy szpachla to ogarnie- a na pewno nie jedna. Wgniotka jest dość mocna więc trzeba będzie nałożyć parę warstw szpachli bądź systemu szpachli np.: z novola albo upola. Druga opcja to metoda stosowana przez blacharzy/lakierników szczególnie przy starszych autach czyli cynowanie. Skonsultuj z jakimś majstrem od renowacji starych aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Trudniej i lepiej : mosiądz Łatwiej i gorzej : cyna bez Pb tylko z Cu (jest trochę mocniejsza). W obu przypadkach wiadomo - szlif do czystej stali, potem pasta albo kwas. Nie spawaj - albo przegrzejesz przy spawaniu albo osłabisz przy szlifowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guumiis Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Warto go ratować ? To diamant z 1956 Czy pomalować i puscic za 200 i szukać dalej ? Mam też problem z kołami żeby kupić komplet pod torpedo ( nowe lub używki ładne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi