mistrz25 Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Cześć Szukam rowerów gravelowych w ramie XS inne marki oprócz Rondo oraz Giant które już widziałem, najlepiej na osprzęcie shimano Grx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) Rozumiem, że chodzi o wielkość ramy? Ridley Kanzo A - są na GRX i są XS, są nawet XXS - tam rozmiarówka jest zawyżona, więc wyjdzie zapewne tak, że w innej firmie XS u nich będzie XXS. Za tę cenę spokojnie znajdziesz na GRX 800, jak ustrzelisz gdzieś dostępność. Na GRX 600 poniżej 10k. Edytowane 17 Czerwca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz25 Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Tak rama minimum xs na wzrost 155 cm, przynajmniej w Rondo xs idealnie z wymiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Samo XS nic nie mówi, trzeba zwracać uwagę na konkretne wymiary. Jaki w ogóle mają przekrok ludzie o wzroście 155? Może najbardziej sensowne będzie kupno czegoś na ramie ze slopingiem? Choćby liv'a jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Moja córka ma 150 cm ( w wieku trzydziestu paru lat) i kupiła Specialized Rockhoppera w wymiarze S i twierdzi że jest dobry rozmiarowo, ale jak jest z gravelami - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz25 Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Testowane różne ramy w rozm S od speca po gianta i wszystkie za długie. Najbardziej komfortowa i prawidłowa pozycja to w Rondo ruut Al 1 rozm xs, jedynie sztyca podsiodłowa do przycięcia na ok 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 @mistrz25- a zdradzisz, jaki masz przekrok? Łatwiej będzie szukać i doradzać. Wiesz, że RONDO Ruut AL1 ma napęd 1x? Wystarczający dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 W tej cenie łapie się Grizl CF rozmiarze 2XS, pod bikepacking jak znalazł. Druga propozycja Rose Backroad, tylko kwestia rozmiaru: 47 czy 50... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz25 Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 Przekrok to 72 cm Wiem, że ma napęd 1x, jazda typowo rekreacyjna więc taki napęd wystarczy. Myślałem jeszcze o Canyon Grail 7 tylko na stronie brak dostępności i chyba nie ma możliwości przymiarki w Polsce Przymierzałem jeszcze to Rondo https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-rondo-mylc-st-pd30786/?v_Id=178939&gclid=EAIaIQobChMI5LS-3-3O_wIVDpOyCh1QbwoWEAQYASABEgKHKfD_BwE również świetnie się prowadził. Pytanie czy wart swojej ceny względem Canyon Grail 7 lub Rondo ruut Al 1, które dostanę za ok 7 tys dopłata prawie 5 tys to trochę sporo, dlatego pytam czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 W tytule wpisałeś bikepacking a w Grailu masz otworów montażowych jak na lekarstwo. Co do Mylc'a to w tej cenie masz karbon w powyższych rowerach, aczkolwiek stal ma też swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 19 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 @mistrz25- a może ORBEA Terra H30? Rozmiar XS nadaje się dla osób z przekrokiem w okolicach 72 cm (minimalnie poniżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrz25 Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 @Ineffable Orbea ma 2 blaty wiec odpada. Póki co to najbardziej w tym momencie skłaniam się przy Canyon Grizl lub Rondo fajnie coś cenowo poszukać w carbonie lub stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morion69 Napisano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 21 godzin temu, mistrz25 napisał: Przekrok to 72 cm Wiem, że ma napęd 1x, jazda typowo rekreacyjna więc taki napęd wystarczy. Myślałem jeszcze o Canyon Grail 7 tylko na stronie brak dostępności i chyba nie ma możliwości przymiarki w Polsce Przymierzałem jeszcze to Rondo https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-rondo-mylc-st-pd30786/?v_Id=178939&gclid=EAIaIQobChMI5LS-3-3O_wIVDpOyCh1QbwoWEAQYASABEgKHKfD_BwE również świetnie się prowadził. Pytanie czy wart swojej ceny względem Canyon Grail 7 lub Rondo ruut Al 1, które dostanę za ok 7 tys dopłata prawie 5 tys to trochę sporo, dlatego pytam czy warto. Canyon Grizl jest bardziej pod bikepacking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi