pawels237 Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Dzień dobry. Zabierałem się za zaplatanie swojego drugiego koła w życiu. Kupiłem obręcz Alexrims MD19. Przyglądając się obręczy widzę że w miejscu łączenia obręczy jest duży prześwit. Inna moja obręcz mavic jest zaspawana i nie ma żadnego prześwitu. To nie tak powinno wyglądać Czy to wada produktu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) Są obręcze spawane i są obrecze łączone na piny czyli trzyma się toto na dwóch stalowych drutach zagniecionych po obu końcach profilu obręczy. Alexy md19 to badziewna budzetówka. Na tej półce cenowej nie będzie spawanych. Edytowane 17 Czerwca 2023 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Czyli obręcz jest ok? Czy pisać reklamację? Tak jak napisałeś jest w 2 miejscach połączona. Prześwit to jakieś 0.5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 To jest cecha obręczy wynikająca z technologii łączenia. Osobiście byłoby mi szkoda czasu na plecenie koła na obręczy łączonej kółkami ("pinned"). Minimum to obręcz łączona dopasowaną, wklejoną wkładką z profila ("sleeved"), a jeszcze lepiej spawana/zgrzewana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawels237 Napisano 17 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 Znajdę jakąś obręcz 28 do 150 zł ?? Do jazdy do jazdy szutr + szosa. Rower cube travel sl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 DT swiss R500 w tej kategorii cenowej to jeden z lepszych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrN Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 (edytowane) @pawels237 Co finalnie zrobiłeś? Jaką obręcz kupiłeś? @Dokumosa Polecasz coś w budżecie do 200 zł do MTB XC Trail 29"? Kupiłem WTB ST i23, ale zastanawiam się czy to dobry wybór - obręcz nie posiada kapslowania. 32 szprychy, opona 2.25", waga ridera ~70 kg. Edytowane 18 Czerwca 2023 przez PiotrN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 Do trailu obrecz 23mm to mało na dzisiaj (współczesne opony robione pod szerokie obręcze). Z lekkich polecę rodzime tomcat'y. Z cieżkich rodi tryp 30. Do xc nada się też tomcat. Niemmiej nie spodziewaj się cudów po obręczy za 200zl. Ambitniejsi amatorzy xc mają obręcze po 1500zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi