kapusnack Napisano 17 Czerwca 2023 Napisano 17 Czerwca 2023 Witam Serdecznie:) Wzrost 176 Przekrok 83 Waga 64 Witam. Noszę się z zamiarem zmiany mojego obecnego Contenda 2 na clarisie na coś świeższego i lżejszego w cenie do 5000zł. Rocznie robię +/- 2500km, Trasy głównie 30-50km, Tempo średnie 24-28km/h. Zależy mi na : -komfortowej geometrii -w miarę świeży i czysty look -niskia waga roweru:) -wewnętrzne prowadzenie linek-must have Rozeznałem się troszkę w sieci i na olx jak wygląda sytuacja i znalazłem parę ciekawych pozycji, nie mam możliwości testowania danych rowerów więc zakup będzie w ciemno(wysyłka). Myślałem nad zakupem np: Cube Attain(GTC Lub Alu Race) 2019 SL na 105 +Hamulce Szczękowe= Niska Waga(Upgrade Kół w przyszłości). Cena +/- 3800 Boardman Slr 8.9 Karbon na 105= niska waga/niska cena- i tutaj mam pytanie dla forumowiczów, czy ktoś z was jeździł na boardmanie i może się wypowiedzieć jaki jest komfortowy np w porównaniu do Gianta Defy/Contend lub np Cube Attaina?. Cena +/- 3500 Macie jakieś inne ciekawe alternatywy które się wpasują w wymienione wymagania? Pozdrawiam Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Czerwca 2023 Napisano 17 Czerwca 2023 To ty widzisz jakie masz ustawienia w obecnym rowerze i co ewentualnie chciałbyś zmienić. Tabelka z geometrią obecnego roweru vs tabelka z geometrią tego co chcesz kupić i będziesz wszystko wiedział. Z fajnych, aluminiowych, lekkich rowerów możesz zerknąć na rose pro sl Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi