ardb Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 Dojechałem trochę prawy konus leciwej Deorki-XT. Niestety w sklepach już nie do kupienia. Może ktoś ma w rupieciach całą piastę albo konusy w miarę zdrowe? Koszyk kulek też bym wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) Koszyk kulek i konus pasuje od piast FH-M770 / FH-M785 / FH-M8000, konusy i kulki 3/16 cala są dostępne na Allegro i w sklepach internetowych. Będziesz jeszcze potrzebował bieżnię która znajduje się w bębenku. Bieżni nie kupisz musisz kupić cały bębenek SHIMANO Y3CZ98050. Najlepiej zacznij od kulek i konusa, zamontuj to, ustaw odpowiedni luz, wtedy dopiero wyjdzie czy bieżnia jest do wymiany. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardb Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Dzięki, faktycznie! Są zestawy ośka z prawym konusem do M770. Czym się to różni? M770 jest jakaś nowsza? Ośka jest taka sama? Co ciekawe nie widzę ofert na lewy konus. Ten co prawda mam lepszy, więc to niekrytyczne. Co do bieżni, to wygląda mi raczej w porządku. UPD: trochę skłamałem; lewe też sprzedają ale pod M785 a nie M770. Tam wszystko jest kompatybilne w tej rodzinie? Edytowane 18 Czerwca 2023 przez ardb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ardb Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2023 A teraz tak się zastanawiam - czy przypadkiem lewy nie jest identyczny jak prawy? Niestety mam to poskładane i nie mogę spojrzeć... Nowej ośki do niczego nie potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi