MovemeCrew Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 193 cm wzrostu, waga 114 kg. 20 lat bez roweru - nic nie wiem o nowych technologiach. Testowałem Kellys Cliff 90, Merida Crossway 40, Trek dual sport 3. Najwygodniej mi się jechało na Kellys, ale dostałem info, że ten sprzęt może nie wytrzymać mojej wagi i trzeba wymienić "wnętrzności". Jeśli tak, to co musiałbym wymienić, ewentualnie jaki rower kupić, żeby już nic nie zmieniać, tylko cieszyć się jazdą po mieście i niewymagających leśnych drogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 114 kg to nie tragedia a na pewno nie jesteś grubasem przy Twoim wzroście. Mam znajomego co waży powyżej 150 i jeździ na normalnym rowerze. Pilnuj tylko ciśnienia w kołach i od czasu do czasu sprawdzaj naciąg szprych. Jak nie będziesz skakał po krawężnikach będzie Ok 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ineffable Napisano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2023 (edytowane) @MovemeCrew Trek Dual Sport 3 - 136 kg Merida Crossway 40 - 120 kg Kellys Cliff 90 - nie mogę znaleźć. To maksymalna masa dla tych rowerów (łączna masa roweru, rowerzysty i przewożonych przedmiotów), ale nie jest tak, że przekroczysz nieznacznie limit i rower złamie się w pół. Ogólnie rowery amerykańskich producentów - Trek, Spec - będą miały pewnie trochę więcej, ale też te marki będą miały słaby osprzęt w stosunku do ceny. Tu coś do rozważenia ode mnie, jak chcesz rower na lata, w którym nic nie trzeba już zmieniać, musiałbyś trochę dołożyć (pewnie z 500 zł do zakładanego budżetu) i miałbyś. - https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-disc-1 Rower osprzętowo kilka klas lepszy od tych, które wrzuciłeś. Edytowane 17 Czerwca 2023 przez Ineffable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MovemeCrew Napisano 20 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 Dzięki wielkie za pomoc i podpowiedzi. Rower kupiony. Z racji braku dostępności Gianta wybór padł na Treka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi