flak Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Przerzutka tylna Deore RD-T610 SGS 10 rzędowa, srebrna, nie jest kompatybilna z kasetą CS-M4100-10 ? - tak wynika z katalogu, ale czy tak jest naprawdę? Obecnie przerzutka ta pracuje mi z kasetą 10 rzędową ale 36 zębów, a zależy mi na 11-46, a taki układ ma właśnie CS-M4100-10 Proszę o wsparcie, bo jeśli nie to będę musiał wymienić całą przerzutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 (edytowane) SGS czyli teoretycznie do 45T - czyli w sumie jak dla mnie to i 46 przyjmie. Ale to teoria - nigdy nie miałem takiego zestawienia w rękach. No niby szimano pisze, że 34 maksimum. Czyżby coś pozmieniali w długości wózków i zakresach? Edytowane 15 Czerwca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 16 minut temu, flak napisał: Przerzutka tylna Deore RD-T610 SGS 10 rzędowa, srebrna, nie jest kompatybilna z kasetą CS-M4100-10 ? - tak wynika z katalogu, ale czy tak jest naprawdę? Obecnie przerzutka ta pracuje mi z kasetą 10 rzędową ale 36 zębów, a zależy mi na 11-46, a taki układ ma właśnie CS-M4100-10 Proszę o wsparcie, bo jeśli nie to będę musiał wymienić całą przerzutkę. Nie jest kompatybilna, musisz wymienić całą przerzutkę. @RabbitHood Pojemność dotyczy maksymalnej długości łańcucha którą przerzutka może wybrać, ma się nijak to rozmiaru kasety. Przy trójtarczu i kasecie 11-36 mamy 47T łańcucha do wybrania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 (edytowane) @uzurpator Nawet jeśli mam korbę z jedną tarczą? Korba Shimano Nexus FC-C6000 38zebów? Edytowane 15 Czerwca 2023 przez flak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) Nie, taki zestaw nie zadziała. Przerzutki pod takie duże kasety, mają inną konstrukcję. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez ChuChu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam55 Napisano 16 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 Przerzutka trekkingowa zazwyczaj trafia do korby 3rz gdzie nie musi obejmować dużej kasety, a powinna mieć duża pojemność dla łańcucha . Do dużych kaset częściej pasują przerzutki gs z mniejszą pojemnością, ale budową pantografu przystosowaną do dużej rozpiętości kasety jak w układach 1x czy 2x. Problemem w tej przerzutce jest jej budowa i czy będziesz miał korbę 1rz 38z czy 3rz to nic nie zmieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Kupiłem wszystko w teorii kompatybilne ale na jedynce z tyłu korba się obraca tak jakby skokowo. O nic nie ociera, odległość zębatki od kółka przerzutki zachowana. Co to może być? Czy za duża korba i łańcuch jest za mocno napięty? Może suport za długi i kąt łańcucha zbyt duży? Zdjęcie Zdjęcie napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 19 Lipca 2023 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Przerzutka według mnie jest za mocno napięta. Zębatka z przodu to Narrow Wide? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flak Napisano 19 Lipca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2023 Nexus 38 stopni. Tez mi się e coś napięta, ale poczekam na opinie lepszych ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi