RoweriuszMaximus Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Hej, zastanawiam się nad Romet Orkan 5 z 2023 roku, a tym z 2019 - Starszy model w tej samej cenie ma dużo lepsze specyfikacje. Rozumiem, że jakość dobranych komponentów spadła, ale ciekawi mnie czy są jakieś argumenty za tym, aby skierować się jednak ku nowszemu modelowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 (edytowane) W przypadku Orkana żaden, rama jest wciąż ta sama. Niestety z czasem aby utrzymać w miarę konkurencyjną cenę specyfikacje stawały się coraz biedniejsze. Mam Orkana 5 z przed 8 laty w którym jest amortyzator powietrzny, przerzutka XT10 s, korba Deore HT, lekkie koła i pozostałe elementy, rower waży lekko ponad 12 kg. Swoją drogą jestem z niego bardzo zadowolony i najwiecej kilometrów robię na nim. Edytowane 15 Czerwca 2023 przez Kettler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi