kamilodirt Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 (edytowane) Siemka, zauważyłem ze prawa śruba w korbie jest tak rozrobiona. Że kluczem m8 mozna obracać. Macie pomysły jakby to odkręcić? Kiedys widziałem ze ktoś gumkę recepturkę zakładał na klucz i poszło... ułożenie gumek wyglądało mniej więcej tak, u mnie to nie przeszlo. chociaż robiłem to na sucho. Może wd-40 pomoże Edytowane 15 Czerwca 2023 przez kamilodirt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Ta, gumke to sobie można wkładać do ledwo dokręconej, małej śruby a nie jakiejś M10. Wbij większego Torxa. To praktycznie zawsze działa. Musi być większy o tyle, że oprzesz go o krawędzie i zaczniesz wbijać młotkiem. Jak będzie za mały, to nic Ci to nie da, a jak za duży to nie wbijesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Cześć miałem kiedyś taki problem, używałem rozwiertaków, przyklejania klucza do sruby, nabijania większego torxa ale w moim przypadku to nic nie dało, ostatecznie udałem się do warsztatu samochodowego i mechanik załatwił to w pięć minut. Moja rada jest taka,że szkoda się męczyć jeśli nie możesz tego rozwiercić, bo nie masz narzędzi oddaj do ślusarza lub mechanika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 20 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2023 Konćowo, Wziąłem palnik przytopiło trochę tę srubę i poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi