Pini Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Cześć, szukam "awaryjnej" deszczówki. W deszczu nie jeżdżę ale czasami zdarzają się w górach niespodzianki i potrzebuję coś na deszcz. Coś małego, koniecznie z kapturem. Zdaję sobie sprawę, że o oddychalności mogę zapomnieć więc dużym plusem byłyby wywietrzniki. Znalazłem Tygu Rain Shield, ale czy jest jeszcze coś podobnego z większą ilością wywietrzników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Jak budżet nie jest problemem to możesz kupić kurtkę z Goretex Infinium. Będziesz miał rewelacyjną kurtkę która w 100% zabezpiecza przed wiatrem, ma bardzo dobrą oddychalność czyli nadaje się do całodziennej jazdy a awaryjnie zabezpieczy Cię przed krótkim deszczem. Da Ci trochę czasu żeby się gdzieś schować a w przypadku lekkiej mżawki można w niej jechać dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pini Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2023 Myślę ze 300zł to max. Gore super ale tylko na awarie to jednak nie ta liga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi