Hundred Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Witam z góry uprzedzam że w kwestii rowerów jestem amatorem. Chciałbym zakupić rower głównie do jazdy po ulicy i drogach polnych, typowo szosowy odpada nie bedą to długie trasy chociaż kto wie czy potem ich nie będę robił. Chciałbym żeby rower mieścił się w cenie 1000 - 1500 zł ale jeżeli będzie jakaś super oferta albo przeskok komfortu to jestem w stanie nagiąć budżet do 2000 zł. Jaki rower polecacie, macie jakieś swoje propozycję ? 180 cm wzrostu, 73kg wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 (edytowane) https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-120/_/R-p-300806?c=Szary W przedziale cenowym do 2tyś zapomnij o jakichkolwiek "super" ofertach. Tutaj ledwo dostaniesz podstawowe modele. Musiałbyś się cofnąć do czasów przedkowidowych. Edytowane 15 Czerwca 2023 przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 15 Czerwca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Straszna paździerz ta wersja. Już lepiej trochę dołożyć do 500ki: https://www.decathlon.pl/p/rower-crossowy-riverside-500-z-hamulcami-tarczowymi/_/R-p-300777?mc=8577925&c=Niebieski Przynajmniej nie ma przedpotopowych rozwiązań typu stery 1' czy Vki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Nawet nie zwróciłem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hundred Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Czy takim rowerem trekingowym można wjechać w teren ? Wydaje mi się że do polnych dróg czy dziurawych się za bardzo nie nadaje przynajmniej takie opinie czytałem, co uważacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiSmatol Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 23 minuty temu, Hundred napisał: Czy takim rowerem trekingowym można wjechać w teren ? Wydaje mi się że do polnych dróg czy dziurawych się za bardzo nie nadaje przynajmniej takie opinie czytałem, co uważacie ? Wjedziesz wszędzie, a to czy pojedziesz po grząskim/nieutwardzonym podłożu to zależy głównie od szerokości opon i ciśnienia w nich. Sam rok temu kupiłem riverside500 i ten rower w cenie ok. ~1200zł (masa ofert w całej Polsce na OLX za niewiele używane rower) jest absolutnie bezkonkurencyjny na rynku. Za te 1799 myśle że jest rownież absolutnie bezkonkurencyjny xd Jednak ostrzegam że rower trzeba po zakupie - czy to nowy/czy używany przeserwisować - poluzować łożyska, dać im smaru, regulacja przerzutki, czyszczenie łańcucha i kasety z gównianego smaru sklepowego, itp. Jaki rower byś nie kupił to trzeba o niego dbać, żeby jeździło sie lekko i z przyjemnością - ogniwa łańcucha przyjemnie brzmiały wpadajac w zebatki (czego mozna posluchac jadac w tunelu czy miedzy balustradami np). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hundred Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Dobrze, dzięki wielkie za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi