wolek Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Piasty w obecnych kołach masz na łożyskach maszynowych. W tych nowych też takie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 @woleknie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 21 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 Zadaj takie pytanie obsłudze, szerokość obecnych obręczy to 30mm, przystosowane do tubless, porównaj z co Ci oferują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 @wolek@XC100S Dostałem zdjęcia jakie to są koła https://drive.google.com/file/d/1evlyN5MerS4sjcjXQvAmyckzUvXiGIFv/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1f0jcVg64Rw-ws0T488xiph_kHKor29Qy/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1eo96mxuUjCWbgtDlRznBclN5f3KwMlrL/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1ezj25dTXh0iPMwchQOeqAxd-eO_xVMM9/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1f-OeGwoiTQzKbu4LLCZcAKctRDUNvKQR/view?usp=drivesdk Jakieś sugestie? Nada to się cokolwiek?, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Chciałbym zobaczyć minę serwisanta jak zacznie je montować 🤣. EDIT. @blackeagle94, oś 12 mm (nie mówiąc o 15-tce) będzie ciężko włożyć w otwór 5 mm. I nic nie pomoże pieszczenie 🙂. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez chudzinki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) @chudzinkiTakie fotki przyszły prosto z Decathlonu, a dokładnie z serwisu głównego w Łodzi 😁 @chudzinkiReasumując, co im przekazać? I najważniejsze, jak z jakością takich kół względem orginalnych z explo 540? Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez blackeagle94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 37 minut temu, chudzinki napisał: @blackeagle94, oś 12 mm (nie mówiąc o 15-tce) będzie ciężko włożyć w otwór 5 mm. I nic nie pomoże pieszczenie 🙂. Ale szpilka szybkozamykacza przejdzie przez haki/otwory na sztywne osie, może oni patrzą na to z tej perspektywy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 https://www.decathlon.pl/p/kolo-do-roweru-mtb-sunringle-duroc-30-29-przednie-2-kom-tarcza-boost-15x110/_/R-p-198651 https://www.decathlon.pl/p/kolo-mtb-sunringle-duroc-30-29-tylne-dwukomorowe-do-tarczy-boost-12x148/_/R-p-198652?mc=8513690 O takich kołach im powiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 49 minut temu, blackeagle94 napisał: Reasumując, co im przekazać? Przekaż żeby się dobrze zastanowili jak założą takie koła do Twojej ramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) @chudzinki Niech mi ktoś teraz powie, czy nie mam farta z tym decathlonem? Takie hity.. @XC100S będę to mieć na uwadze. Czy to jest jedyna słuszna propozycja? Dzwoniłem do serwisu, dzwonili do głównego serwisu i sami z siebie chcą dać sunringle duroc, czyli te które powiedziałeś lub zwrot środków. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez blackeagle94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Te koła do tego roweru to maks co możesz dostać. A tak na marginesie to Wszyscy są za Tobą ale, za jakiś krótki czas, bo sprawa już ciągnie się długo, będą podejrzenia że specjalnie przeciągasz. Żeby oczerniać Decathlon np. Sytuacja się odwróci. Żeby była jasność, nie bronie sklepu. Ja bym wziął cały nowy rower albo kasę i ... nowy nie koniecznie z Decathlon. Tak też aby sprawdzić jak to będzie u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Hahaha ale beka z tymi kołami Swoją droga fajne obręcze 685g ! Solidne Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Molekpl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) 55 minut temu, XC100S napisał: Te koła do tego roweru to maks co możesz dostać. A tak na marginesie to Wszyscy są za Tobą ale, za jakiś krótki czas, bo sprawa już ciągnie się długo, będą podejrzenia że specjalnie przeciągasz. Żeby oczerniać Decathlon np. Sytuacja się odwróci. Żeby była jasność, nie bronie sklepu. Ja bym wziął cały nowy rower albo kasę i ... nowy nie koniecznie z Decathlon. Tak też aby sprawdzić jak to będzie u konkurencji. Oczernić sklep? Niestety, ale to nie jest moja wina, że sprzedają chłam, który później muszą drutować na każdy możliwy sposób, a dodatkowo robiąc to nieudolnie.. Ja chciałem rower, który mi się nie rozpadnie na gwarancji (po gwarancji nie mam prawa cokolwiek powiedzieć i nawet nie próbowałbym), a sytuacja wygląda tak, że 2 miesiące nie minęło, kilometrów nabite nie jest wcale, a ciągle problemy. Rower nowy nie chcą dać, tylko i wyłącznie te koła lub kasę. Mam czas, aby się zastanowić bo jestem w delegacji i nie mam nawet jak zorgaznizować dostawę produktu do ich sklepu. Nie miałem nigdy takich problemów z jakimkolwiek produktem jak rower z Decathlonu, ale dla przykładu dodam, że rower narzeczonej jeździ bez zająknięcia (tylko kable od lampki przód urwała, bo zrobili za mocno trytytką i przy skręcie mocniejszym się kabelek urwał). Przewija się gdzieś jeszcze temat innej takiej sztuki expl 540 gdzie chłopak prawie się nie zabił, tak był świetnie złożony rower (przegląd przed wydaniem zrobiony). Mogę poszukać i podlinkować jak komuś chce się poczytać. Nadmienię jeszcze jeden wątek, jest sporo tych explo 540 na 2nd life po około 3,2k w stanie bardzo dobrym, dobrym czy jak mój "wzorowy". Dlaczego oddają rower, który wygląda jak nowy 600zl taniej? w opisach nie ma nawet opisanych defektów, a jak są to w postaci jakiś rysek lub nawet i nie.. Wyzbywają się tego modelu, obstawiam, że nie bez powodu. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez blackeagle94 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Biorąc pod uwagę rozgarniecie serwisanta to może się okazać że rower jest całkowicie ok, tylko złożyć nie potrafią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molekpl Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Wystarczyło by ten czas filozofowania na forum poświęcić na nauczenie się jak zrobić serwis piasty, szmatka, odtłuszczacz, smar i kilka kluczy. Wnioski są takie Decathlon idzie na rękę klientom tylko mają trochę nieogarniętych serwisantów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 @MolekplNie po to kładę kasę na "nowy" przedmiot z gwarancją, aby robić z siebie pseudo-serwisanta. Poza tym, nie mam na to czasu i zdecydowanie bardziej mi się opłaci nawet zapłacić za naprawę/wymianę, niż to robić. W aucie na gwarancji też naprawiasz sobie cokolwiek w przydomowym garażu? To jest identyczna sytuacja, tylko przedmiot jest inny. 3 godziny temu, NerfMe napisał: Biorąc pod uwagę rozgarniecie serwisanta to może się okazać że rower jest całkowicie ok, tylko złożyć nie potrafią... Ja bym powiedział, że jaka kasa taka praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 1 Września 2023 Udostępnij Napisano 1 Września 2023 Koło, a nawet oba koła wymienione na sun ringle duroc 30, wymiana kół pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1970 Napisano 2 Września 2023 Udostępnij Napisano 2 Września 2023 W dniu 16.08.2023 o 22:55, blackeagle94 napisał: Najwidoczniej coś ukryli, nie chcieli powiedzieć Przeczytałem z rozbawieniem cały ten wątek. Myślę, że masz osobowość cokolwiek, jakby to rzec, paranoidalną. Współczuję ludziom z Deca.😐 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackeagle94 Napisano 5 Września 2023 Udostępnij Napisano 5 Września 2023 (edytowane) @Miro1970 Skoro wychodzę z deca po przeglądzie przed-zakupowym dwukrotnie wykonanym (pierwszy dzień wcześniej, drugi w dzień odbioru) i okazuje się, że mam zcentorwane tylne koło, to nie mam zaufania do tego sklepu wcale. W deca WAWA mnie olali, kazał serwis iść sobie na własny koszy koło ogarnąć co jest niedorzeczne, finalnie wyszło, że jeszcze obie opony miały znaczne odchyły na boki. To że serwis nie potrafił zdiagnozować następnie problemu z piastą i wymieniał co popadnie, świadczy tylko o bardzo słabym przeszkoleniu personelu. Jeżeli tobie pasuje kupować niesprawny produkt, który w teorii jest w 100% sprawny, to gratuluję empatii i wyrozumiałości do sklepu, oni mają cię daleko w poważaniu, jesteś tylko klientem. Ja korzystam z praw jakie mi jako klient przysługują, korzystam z gwarancji i będę to robić do momentu jej zakończenia. Edytowane 5 Września 2023 przez blackeagle94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi