MIFOREQ Napisano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Cześć. Ostatnio mialem zamiar zmieniać hamulce z Sram guide r na magure mt5 lub 7 usłyszałem przez to o czymś takim jak shigura i zastanawiam się nad tym czy nie kupić samych zacisków magury najprawdopodobniej mt 5 i złączyć je z klamkami srama guide r. Czy coś takiego ma sens i czy da sie wogóle tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_288 Napisano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Klamki srama są na dot a magura to minerał, uszczelki spuchną. Z shimano możesz magury łączyć, oby dwa są na minerał i jak najbardziej to dobre połaczenie. Zaciski magury są ok, klamki to dla mnie syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 @Michal_288 no dobrs troche poczytalem ze dot 4 jest żrący i przez to moze sie cos stac z uszczelkami a jak rzeczywiscie zacisk magury wstawie ale zamiast dota zaleje calosc mineralnym mimo to ze na klamce mam napisane ze jest pod dot to zadziała to czy nie? Dobra. Juz nie ważne widze że zamiana płynów w dwie strony jest zła dla uszczelek ale czy da rade je po prostu wymienić pod takie na olej mineralny? Oczywiscie o ile wogóle jest tego sens bo nie wiem czy siła hamowania sie jakoś zauważalnie zwiększy. Jeśli tak to prosiłbym o podesłanie jakiegoś linku do takowych uszczelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 15 Czerwca 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Nie wymienisz uszczelek na odpowiednie. Jedyne połączenie mające rację zadziałać to Magura plus Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kebap Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Ewentualnie tektro i magura też może zadziałać, bo tektro o ile się nie mylę czasami używa przewodów shimano. Ale moim zdaniem takie połączenie jest trochę bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Klamki tektro są marne. SRAM ma jeden model (db8) działajacy na mineralnym. Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale może będzie tego więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi