Kokesh Napisano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Cześć! Od półtorej miesiąca mam nowy rower (model jak w tytule). Rower jest na 29 calowych kołach, rama w rozmiarze L. Siodełko dopasowałem tak żeby noga była prawie wyprostowana. Sam mam 182cm wzrostu i około 82kg. Robię na chwile obecną krótkie dystanse do pracy i odczuwam lekki ból przy kości ogonowej. Wcześniej jeździłem na rowerze marki Kross o podobnych parametrach i tego problemu nie było. Siodełko już podnosiłem i nie wiem czy z czego może wynikać taka przypadłość. Kierownica ma regulacje i mogę ją obniżyć o 3 segmenty i myślałem czy może jeśli kierownica byłaby niżej, byłbym bardziej pochylony do przodu czy problem mógłby ustąpić? Ktoś miał podobnie lub ma jakieś rady co by można spróbować zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Obniż nos siodełka o 1cm (nie więcej). Nacisk na tyłek zmaleje - ale wzrośnie na ręce i ramiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi