spidelli Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja No coś się kręci. Trasy wyrysowane w Komoocie psu na budę bo ciagnie w piachy. Drugiego dnia w ogóle wtopa bo krecha narysowane przez poligon, na którym msnewry, pełno wojska, wartownicy. Spore koło trzeba było zatoczyć i do tego wiele km po krajóekach z TIRami. Miały być Wigry a wpadł Ełk. Może dzisiaj... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja Leśny popas przed Augustowem. Wigry tudej ęd tunajt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja Dziś szło pięknie, Komoot się spisał - żaden profil gravel, żadne kolarstwo szosowe. Turystyka rowerowa i był głównie asfalt, trochę dobrych szutrów. Miła odmiana po drugim dniu. A dla @pecio - Wigry 3: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja @spidelli wczoraj jeszcze śniegi leżały, chomiki i te sprawy .......nie za wcześnie na urlop ? Inaczej rzecz ujmując "gul" mi skacze jak inni się bujają w " obłokach" a ja muszę orać.😒 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja Tradycja. Boże Ciało rower chciało 😎 A widzisz Pan. My na głowie stajemy, żeby urwać parę dni i tak już wpada 5-ta wyprawa... Odbijesz sobie 👍 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Tak odbije sobie.......chyba nerki🤣 Na pocieszenie jakieś widoczki poproszę..... od czasu do czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Maja Autor Udostępnij Napisano 28 Maja Piękna szutróweczka: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 29 Maja Udostępnij Napisano 29 Maja @spidelli też miło spędzam czas na Wigrami......🤣 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Maja Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Maja Autor Udostępnij Napisano 29 Maja Zostaliśmy nad Wigrami drugi dzień. Krótki wypad na Litwę ale tamtejsze szutrówki nam nie podeszły, pogrzmiało, więc wróciliśmy na teren Korony 🤣 Kartacze w spożywczaku w Gibach: Architektura Podlasia: Trasa: Jutro powrót na Mazury, mamy nocleg w Harszu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 29 Maja Autor Udostępnij Napisano 29 Maja Nie chcieliśmy wracać tą samą drogą, bo szutry i haszcze na granicy, a nie miałem mapy Litwy dociagniętej do OsmAnda, Google Maps - jak zwykle bezużyteczne w sytuacji kryzysowej... A w miejscu, w którym GM się zesr...ło zaczynał się kawałek asfaltowy, do granicy. Potem szuter ale zbity, nie luźny jak na LT. Jeszcze poczucie humoru samorządowców - tablica psu na budę bo trzeba mieć lornetkę teatralną albo wspinać się po ściance, żeby coś przeczytać 🤣 Tak to jest, jak rozwiązania projektują ludzie nie wierzący i nie praktykujący... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Maja Autor Udostępnij Napisano 30 Maja Dzisiaj jatka. Burza nas dogoniła, potem my ją. Komoot nas wywlókł w błocko... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 30 Maja Autor Udostępnij Napisano 30 Maja Suwałki: Bunkry antyburzowe: Strzał z siodła: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja A teraz sensacyjna wiadomość - najnowsze odkrycie w historii podróży - bar pośrodku niczego: A już żałowaliśmy, że zjechaliśmy za Komootem na bruki w stylu Roubaix... Noclegi też można ogarnąć, na telefon. Trochę w bok od MPR: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja No co chcesz @spidelli bardzo fajna ta "trząchaczka". A korytko jak się w tym przybytku przedstawiało... dobre /zjadliwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja Lody dobre, jadła nie kosztowałem ale piw wybór jest. I synek sympatycznych gospodarzy nam rowery spłukał wężem z błota 👍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja Generalnie właściciele mają zajawkę rowerową 👍 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 31 Maja Udostępnij Napisano 31 Maja Ta stodoła jest ekstra..... taka klimatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja (edytowane) Fajne niejsce, trzeba tylko z MCP zjechać. My przypadkiem trafiliśmy, tak Komoot trasę wyrysował, nawet żałowałem że na te kocie łby zjechaliśmy ale nie chciało mi się na OsmAndzie korygować i dobrze wyszło. Dziś koniec wyprawy, ostatnie 10 km po dziurawych asfaltach i szutrach już bolało, zwłaszcza ręce. I te sakwy skaczące na dziurach... Ale jeszcze obsmaruję Ortlieba. eTtex też grymasił - wczoraj szukałem alternatywnych tras bo miałem dość błotnistych ścieżek w lesie a ten mi podobne atrakcje routował. No i gubił ślad co jakiś czas i od nowa szukał. A dziś miał fioletową sr.czkę - co jakiś czas znikała mi fioletowa kreska (ślad) a ekran robił się fioletowy. To mu się już wcześniej zdarzało. Generalnie na plus ale bez pomocy OsmAnd, Komoota czy GM ciężko. No nie da się z sakwami i namiotem (nie użyty ani razu) jeździć po błocie w lesie w terenie mocno pagórkowatym albo w piachach. Podsumowanie dnia: Edytowane 31 Maja przez spidelli 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja (edytowane) Fotorelacja: Szuterek: Dawna stacja kolejowa: Pamiątka I wojny... Pamiątka II wojny... Widoczki: Sanktuarium w Świętej Lipce: Wybaczcie ale fotki wrzucane na gorąco, z telefonu, na którym nie widać niedoróbek. Ale 100% autentyczności i dramatyzmu, no może zapachów nie czujecie I deserek: Edytowane 31 Maja przez spidelli 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja BaseCamp, maj fejwrit softłer: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca Rukławki. Regeneracja: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 1 Czerwca Udostępnij Napisano 1 Czerwca Tez się po okolicy kręcimy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 1 Czerwca Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca @marcin_ostrów I jeszcze napisz że to Wy robiliście Jacka Danielsa na pomoście 😎🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi