kamikadze2014 Napisano 13 Czerwca 2023 Napisano 13 Czerwca 2023 Panowie mam heble z tytułu i o ile udało mi sie dostac do tłoczków prawych klamek i cos poczyscic i poogarniac tak dwie lewe klamki blokuja mnie juz na pierwszym momencie. Otóż śrubka trzymajaca trzpień klamki (imbus 2mm) i w jednej i drugiej trzyma jak szatan- 2 imbusy juz objechane. Wiecie moze czy tam przypadkiem nie jest odwrotny gwint niz w klamkach prawych? Nie wierzę w to ale az nie chce mi sie wierzyc że 2 lewe klamki stawiaja taki opór. Zawsze jest tak z tymi lewymi? 😎 Cytuj
Thomass13 Napisano 13 Czerwca 2023 Napisano 13 Czerwca 2023 Posiadam klamki hamulcowe bl-m6000 obie sie odkecają w lewo i zakręcają w prawo. A jakie imbusy uzywasz że się obkechały?? Chyba nie takie za 15 czy 20 zł komplet bo to tylko problemów sobie narobisz a po drugie jaks srube zepsujesz w klamce to śrubki nie dokupisz. Cytuj
kamikadze2014 Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Napisano 13 Czerwca 2023 @Thomass13 Dzieki. Bondhusy czyli dobra jakosc. Zakrecone na kamien. Srubke mozna ubic bo spokojnie znajdzie sie jakis zamiennik z tym gwintem, teraz tylko miec to czym odkrecic Cytuj
Thomass13 Napisano 13 Czerwca 2023 Napisano 13 Czerwca 2023 A to akurat są w porządku klucze sam posiadam ich komplet. To chyba ci się coś zapieklo jeśli to nie chce w łatwy sposób się odkręcić. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 14 Czerwca 2023 Mod Team Napisano 14 Czerwca 2023 Psiknąć WD40, zostawić żeby spenetrowało i potem próbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi