DzejkiBejki Napisano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Witam, Borykam się z pewnym problemem, mianowicie mam złożone koła na piastach novatec 791/792sb, teraz zakupiłem sobie nową ramę i ta oto rama ma boosta 12x148mm tył, niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym czy w ogóle konwersja z 12x142 na 148 jest możliwa, Mam już kupioną oś 12x148mm ale to kompletnie nie pasuje i w momencie nakręcenia kapsla zostaje 6mm luzu, co z tym można zrobić jeśli w ogóle można? Pisałem do Firmy ale z nimi naprawdę ciężko jest się dogadać więc liczę na waszą pomoc Dołączam zdjęcie orientacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 (edytowane) Trochę druciarskimi metodami... Taki zestaw: Przekładka z blokadą piasty rowerowej ZTTO do 6 śrubowych piasta hamulców tarczowych z przodu 15x100 do 15x110 tylna podkładka 142 do 148 przez oś| | - AliExpress + wymiana tarcz na mocowane w standardzie IS (6-śrub). Boost to nie tylko dłuższa oś ale przede wszystkim dłuższy korpus a co za tym idzie również usytuowanie tarczy hamulcowej. Z tego powodu nie ma możliwości prawilnej konwersji. Edytowane 13 Czerwca 2023 przez Dokumosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 @Dokumosa Wiesz co, olałem temat, sprzedam piastę, kupiłem nową pod boosta, za dużo pierdzielenia się, mam jednak pytanko do kogoś kto się turbo dobrze zna na kalkulatorach szprych. obręcz to dt-swiss fr541 29 piasta novatec D462SB-Cl-B12-11S Chciałbym żeby ktoś mi obliczył szprychy żebym mógł je sam kupić i wszystko razem oddać do zaplecenia bez czekania na części, niestety ja tego kompletnie nie ogarniam 😕 Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi