kamilodirt Napisano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Siema, dalej składam dartmoora i dziś robiłem napęd. Mam tak 1x8 (11-34 32t) i przy stopalu łańcuch skacze góra dół. I myślicie ze taka "prowadnica" ma sens? Mogę rownież skrócić łańcuch, ale nie wiem czy jest to dobre dla przerzutki... Edytowane 11 Czerwca 2023 przez kamilodirt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Zapewne masz przerzutkę bez sprzęgła, bo nie znam ośmiobiegowej z. Czy masz na korbie tarczę NW? Jak nie ma sprzęgła, to napinacz ma sens. Taka prowadnic powinna zagwarantować, że łańcuch nie spadnie, ale pewnie nadal będzie walił po widełkach. Przed waleniem zabezpieczają takie wynalazki https://www.centrumrowerowe.pl/napinacz-lancucha-xlc-cr-a12-pd26794/, ale nie używałem. Mam przerzutkę że sprzęgłem i małą prowadnicę nad zębatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 11 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2023 Mam nw, i że będzie walił po widełkach to nie problem (mam taką ochronkę) Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2023 po testach działa perfekto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi