Mita Napisano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Witam, jakiś czas temu regulowałem przerzutki, prowadnica w przedniej przerzutce ocierała mi się o łańcuch na najwyższym przełożeniu z przodu. Po regulacji wybrałem się na przejażdżkę gdzie zaczęły pojawiać się stuki, najpierw delikatne, lecz nasilające się z pokonanym dystansem. Stukot jest tylko po pełnym obrocie korby, czy siedzę na siodełku, czy nie, nadal występuje. Zauważyłem również, że jeśli użyje mniej siły na prawy pedał, stukot jest o wiele cichszy. Pacjent Romet Mustang M2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 W zasadzie to nie ma pytania, więc ciężko stwierdzić czego oczekujesz. A pisząc ogólnie: kup suport i go wymień. Z racji że jest to troche roboty, to nie ma co soę bawić w jakieś czyszczenie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudekmotorek Napisano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 5 godzin temu, Mita napisał:Zauważyłem również, że jeśli użyje mniej siły na prawy pedał, stukot jest o wiele cichszy. Pacjent Romet Mustang M2 Problem w supporcie albo w pedale. Niestety nawet dobre firmy potrafią wcisnąć tani suport. Mi zaczął pstrykać po kilku tysiącach km, trzeszczy jak łożyska w pedałach na wszelki wypadek wymieniłem je na inne z drugiego roweru problem nie ustał. Na ebay kupiłem za około 100zł oryginał shimano całą wkładkę. Może się zdarzyć że masz stary typ rozkręcany, czasami wystarczy poluzować i skręcić ponownie jak wkładka to nie kupuj zamienników za pół ceny bo kupisz dwa razy tak jak ja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mita Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Udało się zlokalizować problem, winny był pedał, dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi