karol959 Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Czesc, Szukam butów szosowych w wersji wide na bardzo szerokie stopy. Ktoś może zna jakiś model na rynku gdzie będzie szerszy niż standardowe buty ? Widziałem, ze shimano ma, ale niestety tylko niskie modele gdzie sztywność buta jest kiepska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Popatrz na buty marki lake, na szeroką stopę się nadadzą a i cenowo w miarę przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol959 Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 Kupilem te lake w wersji X i juz nie wiem co myslec ;d Na długość sa idealne, ale szerokosc jest ogromna 😅. Zastanawiam sie czy dac im szanse bo trochę ta noga w bucie lata, i tak mysle czy nie bedzie to przeszkadzalo w jezdzie bo zawsze w poprzednich butach ta stopa byla przyklejona i tego luzu na boki bylo praktycznie zero, ale po 2h zaczynaly sie problemy ucisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 14 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2023 A próbowałeś szczęścia ze zwykłymi shimano. Ja mam dość szeroką stopę i zarówno w mtb jak i szosie bazuje na shimano. Fakt- nie są to modele z najwyższej półki bo w szosie s. rp5. Ale w połączeniu z pedałami time xpresso dają dość sztywne połączenie (wiadomo pedały to raczej szerokie podparcie dają). Wszystkie inne marki zawsze za wąskie i duży dyskomfort. Shimano generalnie wypadają dosyć szerokie choć sam rozmiar jest przeważnie zaniżony w stosunku do zwykłego obuwia. Trzeba brać 1-2 nr większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol959 Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2023 Tak mialem shimano troche lepiej niz inne ale tez wasko. Sproboje w tych lake moze poprostu pierwsze wrazenia sa takie ze jest za szeroko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi