karol959 Napisano 9 Czerwca 2023 Napisano 9 Czerwca 2023 Czesc, Szukam butów szosowych w wersji wide na bardzo szerokie stopy. Ktoś może zna jakiś model na rynku gdzie będzie szerszy niż standardowe buty ? Widziałem, ze shimano ma, ale niestety tylko niskie modele gdzie sztywność buta jest kiepska Cytuj
Mihau_ Napisano 9 Czerwca 2023 Napisano 9 Czerwca 2023 Popatrz na buty marki lake, na szeroką stopę się nadadzą a i cenowo w miarę przyzwoicie Cytuj
karol959 Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Napisano 14 Czerwca 2023 Kupilem te lake w wersji X i juz nie wiem co myslec ;d Na długość sa idealne, ale szerokosc jest ogromna 😅. Zastanawiam sie czy dac im szanse bo trochę ta noga w bucie lata, i tak mysle czy nie bedzie to przeszkadzalo w jezdzie bo zawsze w poprzednich butach ta stopa byla przyklejona i tego luzu na boki bylo praktycznie zero, ale po 2h zaczynaly sie problemy ucisku. Cytuj
nossy Napisano 14 Czerwca 2023 Napisano 14 Czerwca 2023 A próbowałeś szczęścia ze zwykłymi shimano. Ja mam dość szeroką stopę i zarówno w mtb jak i szosie bazuje na shimano. Fakt- nie są to modele z najwyższej półki bo w szosie s. rp5. Ale w połączeniu z pedałami time xpresso dają dość sztywne połączenie (wiadomo pedały to raczej szerokie podparcie dają). Wszystkie inne marki zawsze za wąskie i duży dyskomfort. Shimano generalnie wypadają dosyć szerokie choć sam rozmiar jest przeważnie zaniżony w stosunku do zwykłego obuwia. Trzeba brać 1-2 nr większe. Cytuj
karol959 Napisano 15 Czerwca 2023 Autor Napisano 15 Czerwca 2023 Tak mialem shimano troche lepiej niz inne ale tez wasko. Sproboje w tych lake moze poprostu pierwsze wrazenia sa takie ze jest za szeroko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi