MIFOREQ Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 cześć. Nie dawno kupiłem sobie rower Gianta trance 1 z roku 2019 niestety ma 1 problem chodzi o jego zawieszenie. Zauważyłem że podczas skręcania (głównie w prawo) słychać strzelanie dobiegające z okolic dampera (na początku myślałem o sterach ale wyczyściłem i nasmarowałem - brak zmiany) na dolnym mocowaniu dampera jest zauważalny luz i podejrzewam że to właśnie przez niego tak strzela prawdopodobnie wyrobione tuleję ślizgowe montażowe czy coś wie ktoś może czy to przez to może tak strzelać? Jak tak to dajcie znać możecie też propozycję dawać co tam tak strzela na pewno sprawdzę. rower niedługo oddaje na serwis zawieszenia w pierwszej kolejności tuleje które podejrzewam najbardziej jeśli dźwięk nie ustąpi - wymiana łożysk zawieszenia. mogę jeszcze tylko dodać że tylny amor to FOX DPX2 jeśli to jakoś pomoże. Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Trzeba po prostu zrobić serwis amortyzatora i jego mocowania oraz łożysk wahacza. Jeśli kupiłeś rower używany, a nie zrobiłeś mu generalnego przeglądu/serwisu, to taka sytuacja jest jak najbardziej normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2023 Czesc. Dzieki za pomoc serwis zawieszenia sie przyda a moze bardziej samych tulei o ile lozyska sa dobre. Strzelalo jednak przez sztyce do ktorej dostalo sie nie wiele piachu juz wszystko jest ok oprocz luzu na damperze ale to sie w najblizszym czasie ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akir Napisano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) Na dole w dampera nie ma tulejek montażowych i ślizgowych. Może być wybite łożysko lub śruba. Jak coś mam taką, sprzedam drogo ale od ręki 🤣 Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez Akir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIFOREQ Napisano 6 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2023 @Akir juz wszystko ogarniete serwisant powiedzial ze rozkrecil cala rame przeczyscil nowy smar gdzie trzeba i zlozyl i luz zniknal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi