BPatryS Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Hej w związku że w moim "Trabancie rc520" Nie mogę się polubić z kierownicą 42cm przy szerokości barków +/- 50 cm W sumie przejechałem już 2,5 tysiąca km i dalej bolą mnie dłonie,barki,ramiona (Jazda robi się tragiczna powyżej 50 km i więcej) To mam zakładać 44-46 cm ? Czy jakoś inaczej mam to mierzyć? Uprzedzam że byłem na BikeFitting- wszystko co sugerowali- można wsadzić do pudła.. Nie wiem może dla prosów to działa, dla mnie pod turystykę rowerową wszystko mnie uwierało. Ps. Tak jeżdżę w spodenkach z "Pampersem" z blokami m520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 Jak ty mierzysz barki, że ci 50 cm wychodzi? Masz mierzyć "miejsce obrotu" a nie mięsień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 44 minuty temu, BPatryS napisał: bolą mnie dłonie,barki,ramiona Jak to ramiona? Co w ogóle może boleć w ramieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 może jakaś ikonagrafika z dokładością? Wciąż niewiem jaka szerokość optymalna pod turystyke nie wyścigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 8 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2023 (edytowane) Mierzysz od kości do kości. Ja mam 44 cm, w gravelu mam kierownicę 46 i jest ok. W szosie z drugiej strony mam 42 cm i na początku wydawało mi się za mało (szczególnie w dolnym chwycie), ale przyzwyczaiłem się i jest ok. Może po prostu na chwilę obecną pozycja jest dla Ciebie zbyt pochylona. mierzenie 53 minuty temu, SpinOff napisał: Jak to ramiona? Co w ogóle może boleć w ramieniu? pewnie mięśnie Edytowane 8 Czerwca 2023 przez hulk14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 no i wychodzi mi 48 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 To bary jak u Pudziana Kierownic barankowych o szerokości 48 cm + za wiele na rynku nie ma, ale jakieś są. Przy okazji będziesz musiał pewnie też mostek krótszy zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 no to tak przeliczyłem dokładnie i jest 50 cm z linijką i poziomicą, więc wychodzi żeby szukać kiery 46-48cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Osobiście nie brałbym kierownicy, która jest węższa więcej niż 2 centymetry od barków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 i tak "chyba" będzie to 46 cm , bo 48/50 jak już znalazłem to większość to karbon lub cena horrendalnie wielka, jednak poczekam na więcej informacji co inni o tym myślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Można spokojnie i niedrogie znaleźć: https://www.centrumrowerowe.pl/kierownica-gravelowa-pro-discover-pd23987/?v_Id=171859 Choć dla mnie wygięcie przy duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 no tak ale ja nie mogę mieć flary- złamany nadgarstek przez kierowce który koniecznie musiał byc pierwszy.. więc wszystkie zgięcia odpadają, ale dziękuje za propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 10 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2023 Miałem złamane obydwa nadgarstki i jeżdżę z małą flarą, ale rozumiem że mogłeś mieć bardziej poważne/nieco inna kość pękła. Wersji typowo szosowej (bez flary) rzeczywiście będzie bardzo ciężko dostać w takim rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BPatryS Napisano 12 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 aa, no ja miałem jedno złamanie z przemieszczeniem kości, następnie łamanie chirurgiczne pod prawidłowe zrastanie- dalej uważam że coś słabo się zrosło ale gdzie moja wiedza a gdzie lekarzy. Nie ważne najważniejsze że prosta kierownica na mtb nic nie boli, a jak uwiera to mam rogi i jest zacnie. To samo chciałbym otrzymać na "baranku" oglądałem ten Webinar #2 Kierownice szosowe co koledzy tutaj zamieścili link, i dalej się bije z myślami że kierownica między 46-48 cm Chociaż już jestem bardziej nakierowany na 46 cm bo 48 cm rzadko dostępne( i podejrzewam że z każdym wymiarowaniem mogłem strzelić błąd) więc i tak chyba będzie lepsza 46 kierownica jak 42cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi