piotrekbe Napisano 7 Czerwca 2023 Napisano 7 Czerwca 2023 Cześć; Czy ktoś miał do czynienia ze sklepem giantbikespares.com? Sklep z Anglii, dane adresowe są podane, GoogleMaps potwierdza firmę w tej lokalizacji. Czy zatem kontrahent pewny? Druga sprawa - mają dużo szpeja dla różnych roczników Gianta, których polscy dystrybutorzy (Giant Store) nie oferują na sprzedaż (np widelce do szos) Czy faktycznie są w stanie towar ściągnąć jak obiecują w 2-3 tygodnie? Wysłałem im maila - czekam na odpowiedz, ale może ktoś z Was miał z nimi do czynienia? Cytuj
piotrekbe Napisano 29 Czerwca 2023 Autor Napisano 29 Czerwca 2023 Sam sobie odpowiem i ewentualnym zainteresowanym. Potrzebowałem widelec do roweru Giant. Polski dystrybutor ściągał tę część tylko w ramach obsługi gwarancyjnej. Kupiłem zatem towar na giantbikespares.com - zgodnie z opisem na stronie czas potrzebny na ściągnięcie towaru to 2-3 tygodnie. Czekałem dokładnie 2 tygodnie, w końcu przyszło info o wysyłce DHLem i następnego dnia (!) paczka była u mnie. W trakcie transportu DHL poprowadził mnie przez obsługę celną, zatem przed odbiorem jeszcze zapłaciłem 23% VAT i jakieś symboliczne cło. OCENA POZYTYWNA 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi