arczeski Napisano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 Witam, Chciałbym zakupić jeden z poniższych modeli: Romet orkan 1m 1500zł Kross evado 3.0 1900zł Indiana x cross 4.0 2000zł (marketówka) Jeżdżę bardzo sporadycznie, do pracy 5km, troszkę przez las, głównie asfalt itp. stąd wybór Crossa, a nie MTB. Romet przemawia ceną, Kross marką (te same heble co Romet), a Indiana heblami np. alivio, czy hamulce hydrauliczne mt200. Jednak: Czy do takiego sporadycznego jeżdżenia hydraulika w tej grupie osprzętu jest w ogóle potrzebna? Nie będzie z nią więcej cyrku, niż to warte? Nie zamierzam grzebać zbytnio przy rowerze, po prostu chce jeździć do pracy. Nie będą to żadne góry, zjazdy, zawody itp. Moja waga to 75kg i wzrost 171cm. Jeżeli polecacie inne modele to z hamulcami tarczowymi bym prosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczeski Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2023 Wyczytałem, że evado ma DMC na poziomie 100kg więc raczej odpada. Potrzebuje czegoś do 120-130 (transport dziecka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roXencjusz Napisano 9 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 do 2000zł to lepiej jakiś lepszy używany na olx kupić bo nowy w tej cenie będzie totalnym gównem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arczeski Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2023 Właśnie nie chciałbym używki brać. Wiem, że ogranicza nas tylko portfel, a niektórzy to i za 5000 nie kupią roweru, bo nie ma slx czy innych cudów techniki. Ja mam taki budżet na nowy i chciałbym coś wybrać z tych modeli, co wymieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi