Cheops899 Napisano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 witam wszystkich mam takie pytanko nie dawno kupiłem rowerek z oponami CAYON XT PERFORMANTE FOX Schwalbe Rocket Ron Performance 29x2.25 i chciałbym przejść na bez dętkę tylko kompletnie nie wiem czy ta obręcz jest dedykowana pod tublessa i nie ma jak tego sprawdzić opony nie są i teraz pytanie czy jest szansa to uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dopamina Napisano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Nie jestem ekspertem ale zdaje się, że prawie każdą obręcz można przystosować do tubeless'a. Dobra taśma powinna załatwić sprawę. Na początek możesz spróbować uszczelnić obecne opony a jak się nie uda to wtedy decydować się na zakup nowych opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheops899 Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Ok spróbuję szkoda troche tych będzie ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzkangaroo Napisano 5 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2023 Tak można przerobić prawie każde koło dobrą taśmą natomiast testy pokażą czy będą szczelości czy nie ja bym proponował to robić na koniec sezonu jak już się mniej jeździ i ta strata ze na pare dni jestes bez roweru jest dla Ciebie ok. Ja zamierzam sobie tubelessa sobie zrobić ale tak październik/listopad. Teraz rowerek mi potrzebny kół(obręczy) nie chce zmieniać więc poeksperymentuje sobie w mniej sezonowy okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi