Kaloryfer Napisano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 Mam na nieszczęście od około 4 lat garmina edge 820. Bateria trzyma terazjak jest ciepło do 5 godzin, w zimie max 3 godziny. Czy warto wymienić baterie czy takie zamienniki też tak krótko działają? Bateria - akumulator do nawigacji Technologia: Li-Ion Napięcie: 3,7V Rzeczywista pojemność: 1200mAh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilodirt Napisano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 szczerze lepiej zaplacić za oryginał (zamienniki wiadomo jakie są) Ale też wiek robi swoje, ile działała ci bateria około 2/3lata temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 Według mnie warto jeżeli cena baterii to ułamek wartości urządzenia. Wymieniałem baterie w różnych urządzeniach, laptopy, telefony a ostatnio nawet w maszynce do golenia Philips i efekt był zawsze pozytywny. Trzeba mieć świadomość, że raczej jesteśmy skazani na zamienniki bo producenci urządzeń nie są zainteresowani przedłużaniem ich żywota. 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2023 49 minut temu, kamilodirt napisał: szczerze lepiej zaplacić za oryginał (zamienniki wiadomo jakie są) Ale też wiek robi swoje, ile działała ci bateria około 2/3lata temu? Chyba tylko przez rok a może ciut więcej działała całkie dobrze jednak daleko od tego co deklarował garmin. Od dwóch lat czas trzymania drastycznie spada. Teraz się zatrzymał. Więcej garmina nie kupię, ten używam bo mam, na lokalne tripy jakoś wystarcza, na dłuższe wyprawy powerbank niestety. 70zł zainwestowac to nie problem ale ciekawi mnie o ile dłużej trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi