Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Szukam roweru typu cross. 

Chciałem kupić giant roam 1 ale nigdzie ich nie ma.

Zależy mi na: dobrym wykonaniu ramy, grupie Deore, napędzie z 2 lub 3 blatami z przodu, dobrych hamulcach.

Odpadają meridy i scoty z powodu ceny, a słabych komponentów. 

Co myślicie o rowerze Cube https://www.activsport.eu/product-pol-45824-Cube-Nature-Pro-gold-black-62cm-28-XL-24-5-rower.html .

Myślę także nad Romet Orkan 8m https://romet.pl/rower-crossowy-romet-orkan-8-m-2023-wersja-2?gclid=Cj0KCQjw7PCjBhDwARIsANo7CgmRQYsOliaaoTcJLaIMLk6UmJGmp7RxD2eL1DGUyITM3tnQF3vf2PoaAmAyEALw_wcB

Może ktoś coś doradzi :) 

Napisano (edytowane)

ROMET lepiej wyposażony i lżejszy. Cube ma hamulce o, których nie słyszałem dobrego słowa. Od paru lat mam Orkana i jestem bardzo zadowolony 👍

Edytowane przez Kettler
  • +1 pomógł 1
Napisano

To masz jeszcze trochę droższego roam 0 z napędem 2x11.

BTW gianty są sporo lżejsze niż ten romet czy cube. Poważnie się bym zastanowił czy napęd 3x10 to jest na pewno sensowna konfiguracja jeśli nie mieszkasz w wysokich górach. 

Napisano

Gianty są niedostępne w sprzedaży zwłaszcza roam 1 i 0. Obecnie miałem napęd 3x8 i sporo korzystałem z najwyższych przełożeń podczas długich prostych :)

Napisano

Prędkość nie zależy od układu napędu tylko konkretnych przełożeń jakie są dostępne

Cytat

gianty są niedostępne w sprzedaży zwłaszcza roam 1 i 0.

Wystarczy ruszyć tyłek sprzed komputera i podejść do najbliższego dystrybutora

Napisano
Cytat

Wystarczy ruszyć tyłek sprzed komputera i podejść do najbliższego dystrybutora

Odwiedziłem 3 dystrybutorów. Roam 1 dostępny będzie na koniec lipca początek czerwca. Mam ofertę na Roam 0 jest dostępny na 5200. 

Przymierzyłem także Marin Four Corners i mam mętlik w głowie :) fajny rower.