padamus Napisano 3 Czerwca 2023 Napisano 3 Czerwca 2023 Cześć, Nie znalazłem lepszej kategorii na forum dlatego piszę tutaj. Zgubiłem klucz ABUS Amparo dzięki któremu można wyjąć baterię z roweru, uchwyt BM-E8010. Mam jeszcze jeden klucz także nie jest to dla mnie jakiś większy problem natomiast chce dorobić zapasowy. Widzę, że na allegro dorabiają jakieś kluczę ABUS ale trzeba mieć kartę kodów także to chyba nie jest dokładnie ta grupa kluczy. Ma ktoś może z tym doświadczenie? Gdzie można dorobić taki klucz? Cytuj
nikbar1 Napisano 3 Czerwca 2023 Napisano 3 Czerwca 2023 Możesz sobie zrobić z kawałka blachy (brzeszczot najlepiej) uniwersalny klucz do tych zamków, to jest totalny badziew. A jak nie chcesz się bawić w Szpicbródkę, to wymień cała wkładkę. Cytuj
padamus Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Napisano 4 Czerwca 2023 Nie wiem czy to było by takie proste. Byłem już w jednym punkcie dorabiania kluczy i rozłożyli ręce. Ale już chyba sam znalazłem. Tego klucza trzeba szukać po ABUS T82. Znalazłem coś takiego w UK https://www.safelocks.co.uk/acatalog/abus-t82-key-cutting-amparo-abus-t82-key-cut-to-code.html a później jak już wiedziałem że to T82 to na allegro można poszukać po ABUS T82. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi