tomasz777 Napisano 2 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2023 Mam pytanko odnośnie kasety, posiadam kasetę Deore 11 rzędowa 11/51 z przodu blat FS 32 T.Czy mogę zmienić kasetę na jaką kolwiek, oczywiście jedenasto rzędowa?np SLX 11/46?Czy ilość zębów w kasecie ma wpływ na długość łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 możesz zmienić na jakąkolwiek, kaseta nie wpływa na łańcuch, sam będziesz musiał go skrócić jak dasz mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Jakiej kasety możesz użyć, definiuje przerzutka. Jeżeli teraz masz Deore 11-51, to nie jestem pewny czy ta sama przerzutka będzie działała tak samo dobrze z 11-46. Mogą pojawić się pewne problemy z kulturą pracy, chociaż nie jest to pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz777 Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Nie kombinuję, biorę 11 /51.Jeszcze jedno pytanie-czy zamiast Shimano mogę zamontować kasetę Sram albo Sunruse?Czy te Sunruse będzie dobrej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kettler Napisano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2023 Jak nie musisz to nie kombinuj tylko bierz Shimano albo SRAM chyba że bardzo Ci zależy na niskiej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi